Δικη (doc)

"Μη παραδοχή" απάντησαν κατά τη χθεσινή δικάσιμο ο 25χρονος χάκερ, η 59χρονη μητέρα του και ο 72χρονος θείος του σχετικά με την πολύκροτη υπόθεση της δολοφονίας του 31χρονου Άγγελου Περικλέους, η σορός του οποίου δεν έχει ακόμη βρεθεί, με το δικαστήριο να ορίζει την έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας στις 14 Σεπτεμβρίου.

Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν τα τρία πρόσωπα είναι αυτές του φόνου εκ προμελέτης, κατοχής πυροβόλου όπλου, κατοχής εκρηκτικών υλών, εμπρησμού οχήματος, καταστροφής αποδεικτικών στοιχείων, συνέργειας μετά τη διάπραξη κακουργήματος του εμπρησμού, συνέργεια μετά τη διάπραξη για τον 71χρονο θείο και τη 59χρονη καθώς και προσπάθεια επηρεασμού αστυνομικής ερευνας για τη μητέρα του χάκερ. Ο 25χρονος χάκερ κατηγορείται επίσης για κατοχή και χρήση ποσότητας κάνναβης.

Η 59χρονη κατηγορείται ότι παρέλαβε ρούχα με αίματα από τον 25χρονο γιο της και τα κράτησε έτσι ώστε ο τελευταίος να τα καταστρέψει σε μεταγενέστερο χρόνο ενώ σε κατάθεση που έδωσε στο ΤΑΕ Λεμεσού, επιχείρησε να δώσει άλλοθι στον γιο της, αναφέροντας ψευδώς ότι τη νύχτα της 20ης Απριλίου μέχρι το πρωί της 21ης, είχε κοιμηθεί στο σπίτι τους στη Λευκωσία.


Χθες ο συνήγορος υπεράσπισης του 71χρονου έφερε ένσταση στην περαιτέρω κράτηση του πελάτη του με το Κακουργιοδικείο να την απορρίπτει, διατάσσοντας όπως συνεχίσει να τελεί υπό κράτηση ως υπόδικος στις Κεντρικές Φυλακές.