Δικαστήριο Αμμοχώστου: Η παραδοχή των τριών Ισραηλινών και ο ισχυρισμός περί… «συναίνεσης κι αγάπης»


Τρεις από τους δώδεκα Ισραηλινούς που καταγγέλθηκαν για ομαδικό βιασμό από 19χρονη Βρετανίδα τουρίστρια σε ξενοδοχείο της Αγίας Νάπας, ισχυρίζονται ότι ήρθαν σε σεξουαλική επαφή μαζί της, ενώ οι υπόλοιποι εννέα υποστηρίζουν ότι δεν είχαν καμία σχέση με το περιστατικό, όπως μεταδίδει η JerusalemPost

Η εφημερίδα γράφει, επίσης, πως, σύμφωνα με πληροφορίες του Channel 12, η Αστυνομία Αμμοχώστου βρήκε στοιχεία που συνδέουν τους νεαρούς με την σκηνή του εγκλήματος.

Όπως μετέδωσε νωρίτερα η Jerusalem Post, οι συλληφθέντες υποστηρίζουν πως ό,τι έγινε μεταξύ των Ισραηλινών και της νεαρής γυναίκας, έγινε «με συναίνεση και αγάπη».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι 12 νεαροί βρίσκονταν για διακοπές στην Κύπρο πριν από την έναρξη της στρατιωτικής τους θητείας και αρνούνται τις κατηγορίες. Προβάλλουν τον ισχυρισμό ότι η Βρετανίδα τουρίστρια ανέπτυξε φιλικές σχέσεις με δύο από αυτούς, εκ των οποίων ο ένας βοηθούσε τον άλλο με την επικοινωνία από τα Αγγλικά στα Εβραϊκά.

Η μητέρα του ενός συλληφθέντα δήλωσε στο Channel 12 ότι ο γιος της δεν γνωρίζει καλά Αγγλικά και δεν μπορεί να κατανοήσει την νομική διαδικασία στην οποία υποβάλλεται. Είπε ότι της τηλεφώνησε κλαίγοντας και της είπε «δεν έκανα τίποτα».

Σύμφωνα με το Channel 12, στο ξενοδοχείο διαμένουν πολλοί Ισραηλινοί αυτή την εποχή και μία μεγάλη ομάδα Βρετανών επιτέθηκαν σε Ισραηλινούς, που πίστευαν ότι βρίσκονταν κοντά στο δωμάτιο της 19χρονης.

Στο μεταξύ, σε δηλώσεις του στην Haaretz, ο δικηγόρος Yaniv Habari, που εκπροσωπεί τους νεαρούς, είπε ότι τους μίλησε και είναι ευδιάθετοι αλλά δεν τοποθετήθηκε σε σχέση με τις κατηγορίες.

Ενώπιον Δικαστηρίου οι ύποπτοι 

Κεκλεισμένων των θυρών ξεκίνησε λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι στο Επαρχιακό Δικαστήριο Αμμοχώστου, η διαδικασία προσωποκράτησης των 12 νεαρών από το Ισραήλ, οι οποίοι θεωρούνται ύποπτοι για τα αδικήματα συνωμοσίας προς διάπραξη βιασμού και βιασμού εναντίον 19χρονης Βρετανίδας.

Η εκπρόσωπος της Κατηγορούσας Αρχής υπέβαλε αίτημα στο Δικαστήριο για κεκλεισμένων των θυρών διαδικασία, επειδή όπως εξήγησε, ένας από τους υπόπτους δεν έχει συμπληρώσει ακόμη το 18ο έτος της ηλικίας του.

Η πρόεδρος του Δικαστηρίου ενέκρινε το αίτημα και με την σύμφωνο γνώμη των δικηγόρων υπεράσπισης των υπόπτων διέταξε όπως, η διαδικασία πραγματοποιηθεί κεκλεισμένων των θυρών.

Στην αίθουσα του Δικαστηρίου παρέμειναν οι δικηγόροι, ισχυρή αστυνομική δύναμη και οι συγγενείς των υπόπτων που έφθασαν από το Ισραήλ.

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Αμμοχώστου ενέκρινε το διάταγμα οκταήμερης κράτησης που αιτήθηκε η Αστυνομία, εναντίον των 12 νεαρών.

Εξαλλου, η διαδικασία στο Δικαστήριο είχε διεθνές ενδιαφέρον αφού την παρακολούθησαν μεγάλα διεθνή πρακτορεία μεταξύ των οποίων το BBC και Ισραηλινοί δημοσιογράφοι.

Σύμφωνα με την υπόθεση, η Βρετανίδα τουρίστρια, κατήγγειλε χθες στην Αστυνομία ότι έπεσε θύμα ομαδικού βιασμού στο ξενοδοχείο όπου διαμένει στην Αγία Νάπα.

Η κοπέλα μετέβη στα γραφεία του ΤΑΕ Αμμοχώστου και κατήγγειλε ότι χθες 30 περίπου λεπτά μετά τα μεσάνυχτα έπεσε θύμα βιασμού από 12 νεαρούς από το Ισραήλ, σε δωμάτιο του ξενοδοχείου όπου διαμένει.

Σύμφωνα με την καταγγελία, στο ίδιο ξενοδοχείο διαμένουν και οι 12 Ισραηλινοί.


ΠΗΓΗ:reporter.com.cy