ΒΙΝΤΕΟ: Καρέ-καρέ η διάσωση της Αμερικανίδας στο Κάβο Γκρέκο

Επιχείρηση διάσωσης Αμερικανίδας πραγματοποιήθηκε την περασμένη Κυριακή (5/9) μετά από πτώση της στις θαλασσινές σπηλιές του Κάβο Γκρέκο.

Ναυαγοσώστης δημοσίευσε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης βίντεο από την διάσωση της Αμερικανίδας.

 

Ο ναυαγοσώστης στην ανάρτηση του αναφέρει τα εξής

«Σαν ΝΑΥΑΓΟΣΩΣΤΕΣ του δήμου Αγίας Νάπας και καθώς βρισκόμασταν σε εγρήγορση λόγων άσχημων καιρικών συνθηκών από τους σφοδρούς ανέμους που επικρατούσαν την συγκεκριμένη μέρα ανταποκριθήκαμε στη κλήση βοήθειας από άτομο που βρισκόταν εκεί. Αμέσως μαζί με το συνάδελφο μου ξεκινήσαμε, με πορεία προς τις θαλασσινές σπηλιές οπού επικρατούσαν δυνατοί άνεμοι 6 μποφόρ με το διασωστικό τζετ σκι που μας παρέχει η υπηρεσία.. Φτάνοντας εκεί αντικρίσαμε την νεαρή κοπέλα. Αναλάβαμε δράση παρέχοντας  της τις πρώτες βοήθειες, ακινητοποιώντας την αφού η κοπέλα είχε τραυματιστεί λόγω πτώσης. Σε συντονισμό με το ΚΣΕΔ και στην  συνέχεια μαζί με τα μέλη της πυροσβεστικής υπηρεσίας Αμμοχώστου , τα μέλη της ΕΜΑΚ και της  υπηρεσίας ασθενοφόρων Αμμοχώστου ολοκληρώθηκε η διάσωση με επιτυχία.. Ένα μεγάλο μπράβο σε όλους..»

Σημειώνεται ότι στις 5 Σεπτεμβρίου 29χρονη Αμερικανίδα είχε τραυματιστεί λόγω πτώσης της στις θαλασσινές σπηλιές στο Κάβο Γκρέκο. Στη νεαρή παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες, σταθεροποιήθηκε σε φορείο και ανελκύστηκε από την Πυροσβεστική Υπηρεσία. Ακολούθως παραδόθηκε  σε ασθενοφόρο της Υπηρεσίας Ασθενοφόρων, το οποίο αφού παρέσχε προνοσοκομειακή φροντίδα, την μετέφερε στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου.