Δερύνεια: Ανακοίνωση-απάντηση της δημοτικης ομαδας του ΑΚΕΛ

Tην δυσαρέσκεια της, εν μέσω ανακοίνωσης, εξέφρασε η Δημοτική ομάδα του ΑΚΕΛ Δερύνειας, σχετικά με τις - όπως υποστηρίζει - ανεξήγητες επιθέσεις που γίνονται απο κάποιους  σε βάρος του Δήμαρχου Δερύνειας, αλλά και της ίδιας της ομάδας. (Διαβαστε εδω οσα αναφερουν σε ανακοίνωση που εξέδωσαν χθες, οι δυο δημοτικοι συμβουλοι του ΔΗΣΥ Δερύνειας, Νίκος Χαραλαμπους και Λουκας Πολυκαρπου)

Στην πιο κάτω ανακοίνωση, γίνεται λόγος  για υποσκάψεις χωρίς ουσία και περιεχόμενο, αλλά με μόνη έγνοια τη συντήρηση ενός διχαστικού κλίματος που βολεύει τις επιδιώξεις και σχεδιασμούς κάποιων.

Διαβάστε αυτούσια την ανακοίνωση της Δημοτικής ομάδας του ΑΚΕΛ Δερύνειας:

Ομολογουμένως, δεν περιμέναμε εν έτει 2018 να πρέπει να εξηγούμε πράγματα τα οποία θα έπρεπε να είναι αυτονόητα σε μια δημοκρατική και ευνομούμενη πολιτεία, όπως η λογοδοσία των εκλεγμένων αξιωματούχων. Ίσως δε θα έπρεπε καν να ασχοληθούμε με μια ανακοίνωση που φαίνεται ότι έχει εκδοθεί, μόνο και μόνο για να προκαλέσει αχρείαστη ένταση και να βοηθήσει τις σκοπιμότητες ορισμένων, αλλά εμείς δεν έχουμε μάθει να κρυβόμαστε πίσω από λέξεις και ατάκες. Εάν κάποιοι είχαν την ελάχιστη έγνοια να ψάξουν πριν τοποθετηθούν και δεν καθοδηγούνταν από σκοπιμότητες, θα έβλεπαν ότι η πρακτική της διεξαγωγής ανοικτής συγκέντρωσης για απολογισμό της δράσης της Δημοτικής Ομάδας του ΑΚΕΛ Δερύνειας, γίνεται σχεδόν από ιδρύσεως του Δήμου μας και είναι μια πρακτική που σαν κόμμα ακολουθούμε παγκύπρια. Ανά τακτά χρονικά διαστήματα, η Δημοτική Ομάδα του ΑΚΕΛ διεξάγει τέτοιου είδους ανοικτές συγκεντρώσεις, στις οποίες όλοι οι δημότες είναι ευπρόσδεκτοι, όπως πράξαμε και πρόσφατα με τη συγκέντρωση για το Τοπικό Σχέδιο Δερύνειας-Παραλιμνίου-Αγίας Νάπας, για το οποίο, βέβαια, δεν ένιωσαν κάποιοι την ανάγκη να διαμαρτυρηθούν. Γιατί, τώρα; Η Δημοτική ομάδα του ΑΚΕΛ δεν είναι υπεράνω κριτικής και λογοδοτεί στα μέλη του ΑΚΕΛ που τους επέλεξαν, αλλά και στους ψηφοφόρους της. Όλοι εκλέγονται κάτω από την ομπρέλα ενός προεκλογικού προγράμματος και ενός συνδυασμού και είναι υπόλογοι για την εφαρμογή του. Ο κάθε Δημοτικός Σύμβουλος, όπως και ο Δήμαρχος, αναλύει τη δράση του και δέχεται τις παρατηρήσεις, την κριτική, ή και την επικρότηση των συνδημοτών μας. Αυτή είναι η πεμπτουσία της δημοκρατίας και όχι η προσέλκυση της ψήφου κάθε 5 χρόνια. Ο Δήμαρχος Δερύνειας, ο οποίος στηρίχτηκε από το ΑΚΕΛ, καλέστηκε να παρουσιάσει το τι έγινε τα 2 αυτά χρόνια και τι προγραμματίζεται από το Δήμο και να δεχθεί ερωτήσεις και εισηγήσεις. Αυτό θα μπορούσε να γίνει και από όποιο άλλο σύνολο ή δημοτική ομάδα το ζητούσε, εάν βέβαια στόχος δεν ήταν οι συνεχείς επιθέσεις στο Δήμαρχο. Υπενθυμίζουμε ότι έχουν ήδη πραγματοποιηθεί δύο πανδημοτικές συγκεντρώσεις από το Δήμο, μία στις 27/3/2017 μετά την έγκριση του προϋπολογισμού, για ανάλυση του οράματος του Δήμου και στις 16/10/2017, για το τοπικό σχέδιο. Είναι, επομένως, στην ευχέρεια του Δημοτικού Συμβουλίου να αποφασίσει για τη διεξαγωγή νέας πανδημοτικής συγκέντρωσης, μετά την έγκριση του προϋπολογισμού του Δήμου για το 2019. Τέλος, είναι με λύπη μας που βλέπουμε να συνεχίζεται από κάποιους μια ανεξήγητη επίθεση και υπόσκαψη του Δημάρχου Δερύνειας, αλλά και της δημοτικής ομάδας του ΑΚΕΛ, χωρίς ουσία και περιεχόμενο, αλλά με μόνη έγνοια τη συντήρηση ενός διχαστικού κλίματος που βολεύει τις επιδιώξεις και σχεδιασμούς κάποιων. Οι επόμενες εκλογές δεν είναι σύντομα, είναι σε τρία χρόνια!