Δερύνεια: Έντονη δυσαρέσκεια από τους Πολυκάρπου και Χαραλάμπους

Την δυσαρέσκειά τους για την απόφαση τη Δημοτικής ομάδας του ΑΚΕΛ Δερύνειας να προχωρήσει σε ανασκόπηση των πεπραγμένων σε συνέλευση του κόμματος, χωρίς προηγουμένως να έχει ενημερωθεί η ολομέλεια του Δημοτικού Συμβουλίου εκφράζουν οι δημοτικοί Σύμβουλοι Δερύνειας, Λούκας Πολυκάρπου και Νίκος Χαραλάμπους.

Στην πιο κάτω κοινή τους ανακοίνωση, αμφότεροι οι δημοτικοί Σύμβουλοι, θέτουν θέμα σύμπνοιας στα ενδότερα του Δήμου, ενώ ζητούν σεβασμό και την ελάχιστη ευαισθησία σε θέματα που αφορούν την ισότιμη διαχείριση και το δικαίωμα στην ενημέρωση.

Αναφέρουν επίσης ότι αντί για κομματική συγκέντρωση, θα έπρεπε σήμερα να πραγματοποιηθεί Πανδημοτική συγκέντρωση στην οποία να παρίσταται σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο Δερύνειας!

Διαβάστε αυτούσια την ανακοίνωση των Λούκα Πολυκάρπου και Νίκο Χαραλάμπους:

Ως Δημοτικοί Σύμβουλοι Δερύνειας, εγώ ο Λούκας Πολυκάρπου και ο συνάδελφος μου Νίκος Χαραλάμπους θέλουμε να εκφράσουμε την έντονη δυσαρέσκεια και θλίψη μας για το γεγονός πως ο Δήμαρχος Δερύνειας, χωρίς να έχει προηγουμένως εγείρει το θέμα σε κάποια από τις πρωτύτερες συνελεύσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, αποφάσισε με την Δημοτική ομάδα του ΑΚΕΛ, όπως έχουμε πληροφορηθεί από ανακοίνωση τους μέσω Facebook, να προχωρήσει στην από κοινού ανασκόπηση της μέχρι τώρα πορείας του στον Δημαρχιακό Θώκο.

Στη συγκέντρωση που ανακοινώθηκε με κάθε επισημότητα και θα διεξαχθεί απόψε (20/11), ο Δήμαρχος Δερύνειας αναμένεται μπροστά από το κοινό του ΑΚΕΛ και μόνον (αποκλείοντας έτσι τους υπόλοιπους συνδημότες μας από το δικαίωμα της ενημέρωσης και πιθανόν κρίσεως μέσω ερωτοαπαντήσεων) να κάνει τον απολογισμό του για το μέχρι σήμερα έργο του.

 Τέτοιες μονομερείς ενέργειες ή κατά καιρούς παρόμοιες, μοναδικό τους στόχο έχουν την απομόνωση μερίδας συνδημοτών μας και το πάρσιμο αποφάσεων ερήμην της πλειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου με το άλλοθι της πλειοψηφίας, αναδύουν στην επιφάνεια το κυριότερο και ίσως μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο Δήμος μας σήμερα το οποίο δεν είναι άλλο από αυτό της απουσίας σύμπνοιας και της από κοινού διαβούλευσης για το κοινό καλό.

Δεν ήμασταν και δεν θα γίνουμε ποτέ Δήμος μοντέλο, απαιτούμε όμως τον δέοντα σεβασμό και την ελάχιστη ευαισθησία σε θέματα που αφορούν την ισότιμη διαχείριση και το δικαίωμα στην ενημέρωση. Σήμερα θα έπρεπε αντ’ αυτού να παρίσταται σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο σε μια Πανδημοτική Συγκέντρωση και όχι σε μία «κλειστού κύκλου οπαδική συγκέντρωση».