Αγία Νάπα: Την πλήρωσαν ήδη οκτώ αθώοι


Ο άγραφος νόμος της νύχτας καταπατήθηκε σε δύο προηγούμενα φοβερά εγκλήματα που έγιναν στο τουριστικό θέρετρο της επαρχίας Αμμοχώστου, στο πενταπλό φονικό που διαπράχθηκε τις πρωινές ώρες της 23ης Ιουνίου 2012 και στον τετραπλό φόνο ακριβώς τέσσερα χρόνια αργότερα.

Στην πρώτη περίπτωση, οι δράστες φαίνεται να είχαν συμβόλαιο θανάτου για να εκτελέσουν τον επιχειρηματία Φάνο Καλοψιδιώτη, εξ ου και ο πληρωμένος εκτελεστής άνοιξε πυρ κατά του αυτοκινήτου του Καλοψιδιώτη, ενώ αυτό κινείτο στο κέντρο της Αγίας Νάπας. Εντός του αυτοκινήτου, όμως, δεν επέβαινε ο υπό αναφορά επιχειρηματίας, άλλα πέντε άλλα άτομα, με τραγικό απολογισμό να πέσουν όλοι νεκροί από τα πυρά του ψυχρού εκτελεστή μέσα σε διάστημα μερικών δευτερολέπτων.

Στην περίπτωση του τετραπλού φονικού, μπορεί οι εκτελεστές να πέτυχαν τον στόχο τους, που ήταν ο Φάνος Καλοψιδιώτης, εντούτοις όταν μπούκαραν στο εστιατόριο όπου βρισκόταν ο Καλοψιδιώτης και άρχισαν να πυροβολούν αδιακρίτως, έπεσαν νεκροί άλλοι τρεις άνθρωποι που συνέτρωγαν με τον επιχειρηματία, τα ονόματα των οποίων δεν αναγράφονταν στο συμβόλαιο θανάτου.

Πρόκειται για τον αστυνομικό και κουμπάρο του επιχειρηματία Ηλία Χατζηευθυμίου και τη σύζυγό του, Σκεύη. Από τα πυρά έπεσε νεκρός κι ένας εκ των εκτελεστών, αλβανικής καταγωγής. Μάλιστα, στην περίπτωση του τετραπλού φονικού, ως εκ θαύματος δεν θρηνήσαμε περισσότερα θύματα, αφού κατά τον ουσιώδη χρόνο στο εστιατόριο βρίσκονταν δεκάδες θαμώνες, μεταξύ των οποίων και τα δύο ανήλικα παιδιά του ανδρογύνου που σκοτώθηκε, τα οποία γλύτωσαν από τα πυρά καθότι πρόλαβαν να κρυφτούν κάτω από τραπέζι.

Στην απόπειρα που έγινε τα ξημερώματα της Κυριακής σε γνωστή καφετέρια στην Αγία Νάπα, ευτυχώς, δεν θρηνήσαμε θύματα, αν και τα τραύματα που έχουν αποκομίσει τα τέσσερα άτομα είναι σοβαρά.