Χιλιάδες κόσμου βροντοφώναξαν για την Αμμόχωστο!


Με κεντρικό σύνθημα «Είμαστε όλοι Αμμοχωστιανοί – Είμαστε όλοι Κερυνειώτες» εκατοντάδες πολίτες από όλες τις πόλεις ανταποκρίθηκαν σήμερα στο κάλεσμα της «Πρωτοβουλίας Μνήμης Ισαάκ – Σολωμού» και πορεύθηκαν στο κατοχικό οδόφραγμα της Δερύνειας.

Με αφορμή την τουρκική πρόκληση στην περίκλειστη πόλη της Αμμοχώστου, στόχος των μοτοσικλετιστών, που ξεκίνησαν με προσυγκεντρώσεις από όλες τις πόλεις της ελεύθερης Κύπρου, είναι να επαναφέρουν στην ημερήσια διάταξη το σύνθημα «Όλοι οι πρόσφυγες στα σπίτια τους».

Η εκδήλωση που πραγματοποίησαν έστειλε μηνύματα προς όλες τις κατευθύνσεις και κυρίως προς όσους θεωρούν ότι οι πολίτες του τόπου λησμόνησαν την κατεχόμενη Κύπρο.


Στους συμμετέχοντες, προσφέρεται και λευκή μπλούζα με το κεντρικό σύνθημα της εκδήλωσης. Είναι ρητό ότι κομματικά ή οπαδικά διακριτικά δεν θα γίνονται δεκτά από την Πρωτοβουλία Μνήμης Ισαάκ-Σολωμού.

Λίγο μετά τις 18:00, έφθασαν στο κατοχικό οδόφραγμα εκατοντάδες μοτοσικλετιστές από όλες τις πόλεις της ελεύθερης Κύπρου. Σε πλακάτ που μοιράστηκαν αναγράφονταν τα συνθήματα Τα σύνορά μας είναι στην Κερύνεια, η Μνήμη γεννά ελπίδα, Απελευθέρωση η μόνη λύση, τα οποία έδωσαν τον τόνο της εκδήλωσης.

Το βίντεο της εκδήλωσης των μοτοσικλετιστών: