Χατζηγιάννη: Απεβίωσε ηλικιωμένη γυναίκα στο Νοσοκομείο Αμμοχώστου


Άλλος ένας θάνατος ασθενούς καταγράφηκε χθες βράδυ στο Νοσοκομείο Αναφοράς, ανεβάζοντας τον τραγικό απολογισμό στους τέσσερις σε μια μέρα και στους 39 συνολικά από την έναρξη της πανδημίας.

 

Σύμφωνα με την Επιστημονική Διευθύντρια των Νοσοκομείων Αμμοχώστου και Λάρνακας Αμαλία Χατζηγιάννη, πρόκειται για γυναίκα ηλικίας 92 ετών, η οποία είχε υποκείμενα νοσήματα και μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Αναφοράς, από άλλο νοσοκομείο.

 

Όπως ανέφερε, η γυναίκα δεν προέρχεται από οίκο ευγηρίας, αλλά μολύνθηκε από το σπίτι της.
 

Την ίδια ώρα, στο Νοσοκομείο Αναφοράς, νοσηλεύονται σήμερα 54 ασθενείς, εκ των οποίων οι πέντε στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας. Σημειώνεται ότι οι πλείστοι είναι από 45 μέχρι 80 χρόνων και ο μέσος όρος ηλικίας τους, είναι τα 55 έτη.  Ο μικρότερος ασθενής που νοσηλεύεται, είναι 15 ετών.

 

Υπενθυμίζεται ότι χθες, είχαν χάσει τη ζωή τους, μια 86χρονη, με υποκείμενα νοσήματα, η οποία είχε μεταφερθεί στο νοσοκομείο αναφοράς από το Σωκράτειο Μέλαθρον Ευγηρίας. Η τελική αιτία θανάτου αποδίδεται στη νόσο COVID-19.
Μια 80χρονη, επίσης με υποκείμενα νοσήματα και με τελική αιτία θανάτου τη νόσο COVID-19, όπως και ένας άνδρας 62 ετών, με υποκείμενα νοσήματα, ο οποίος είχε τελική αιτία θανάτου την πνευμονική εμβολή.

 

Σημειώνεται ότι στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας νοσηλεύονται συνολικά εφτά ασθενείς, εκ των οποίων ο ένας εκτός αναπνευστήρα. Άλλα δέκα άτομα νοσηλεύονται σε θάλαμο COVID-19 στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας.