Παραλίμνι: Δεν έμεινε κανένα παιδί χωρίς δώρο αυτά τα Χριστούγεννα!


Η επιτροπή Παιδείας και Αθλητισμού του Δήμου Παραλιμνίου με εισήγηση του Προέδρου της κ. Χρυσόστομου Φλουρέντζου και έγκριση – επικρότηση του Δημάρχου Παραλιμνίου κ. Θεόδωρου Πυρίλλη και του Δημοτικού Συμβουλίου, αποφάσισε όπως τα φετινά Χριστούγεννα κανένα παιδί να μην μείνει χωρίς δώρο.


Έτσι, γεννήθηκε και η ιδέα του Secret Santa: ''Εγώ και Εσύ Χριστούγεννα ΜΑΖΙ!'', μιας χριστουγεννιάτικης δράσης η οποία πραγματοποιήθηκε με πολλή αγάπη, δοτικότητα από πάρα πολύ κόσμο.  


Στην πλατεία Christmas Wonder, από τις 24-27/12/2020, στήθηκε το σπιτάκι των ευχών στο οποίο κάθε παιδί μπορούσε να γράψει το γράμμα του στον Άγιο Βασίλη έτσι ώστε πολλές παιδικές ευχές να πραγματοποιηθούν και παιδικές ψυχούλες να πλημμυρίσουν ευτυχία.


Σ’ αυτή την ευτυχία, συνέβαλε όλος ο κόσμος της επαρχίας Αμμοχώστου με τη συνεισφορά δώρων που έφεραν εκεί καθώς και ο Σύνδεσμος Καταστηματαρχών Παραλιμνίου και τα τοπικά καταστήματα που προσέφεραν δώρα και δωροκουπόνια τα οποία θα δοθούν σε μικρούς και μεγάλους.

  
Δώρα παραδόθηκαν και στους γειτονικούς Δήμους Αγίας Νάπας, Δερύνειας και Σωτήρας κατόπιν γραμμάτων που έστειλαν παιδιά, τα οποία παρέλαβαν οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ. Κωνσταντίνος Ζαννέτος, κ. Λούκας Πολυκάρπου και κ. Θεόδουλος Θεοδούλου. 

Επιπρόσθετα, θα αποσταλούν αρκετά δώρα και σε άλλους Δήμους της Κύπρου ικανοποιώντας και αυτά τα γράμματα παιδιών. 

Δώρα παρέλαβαν επίσης οι Σύνδεσμοι Γονέων του Γυμνασίου και Λυκείου Παραλιμνίου καθώς και ο Σύνδεσμος «Με τη βοήθεια του Θεού βοηθώ».

 Η διανομή των 300 δώρων που αγοράστηκαν ή δόθηκαν από συμπολίτες μας, δεν θα μπορούσε να γίνει χωρίς την εμπλοκή και ενεργή δραστηριοποίηση εθελοντών/τριών συνδημοτών/συνδημοτισσών μας που εδώ και τέσσερις μέρες αφιλοκερδώς έκαναν τη διαλογή των παιχνιδιών, τα τύλιξαν και σήμερα παραμονή Πρωτοχρονιάς ως βοηθοί του Άγιου Βασίλη θα είναι στους δρόμους για να παραδώσουν τα δώρα και να χαρίσουν απλόχερα χαμόγελα και ευτυχία. 

Τέλος, οι διοργανωτές εκφράζουν τις θερμές τους ευχαριστίες στο P. & A. Loizou LTD  για τα αναμνηστικά δώρα τα οποία έδωσε στους εθελοντές της δράσης αυτής ως χορηγία.


Στόχος της δράσης αυτής είναι να εδραιωθεί και να επεκταθεί σε τουλάχιστον πανεπαρχιακό επίπεδο με τη συμβολή όλων των Δήμων και Κοινοτήτων της επαρχίας Αμμοχώστου.


"Secret santa είναι αυτό, με σκοπό αγνό. Χριστούγεννα φωτεινά, δίνω φως, δίνω χαρά! Κάθε παιδί με δώρο αγκαλιά, και ασφαλώς, ΜΙΑ ΓΕΜΑΤΗ ΚΑΡΔΙΑ!
Γιατί τα Χριστούγεννα είναι αγάπη, προσφορά, αλληλεγγύη. Και το χαμόγελο στα πρόσωπα των παιδιών, η χαρά των γονέων για την ευτυχία των παιδιών τους, αποτελεί για όλους εμάς το καλύτερο δώρο για την αναμονή του νέου χρόνου 2021.


Καλή Χρονιά, με υγεία και ευλογία!"