Τον ήθελαν πάση θυσία νεκρό… Τον καταδίωξε 150 μέτρα και τον πυροβολούσε αδιάκοπα

Πάση θυσία νεκρό ήθελε ο εκτελεστής τον 33χρονο που δολοφονήθηκε χθες βράδυ στην μέση του αυτοκινητόδρομου της Αγίας Νάπας, καρφώνοντας του δυο θανατηφόρες βολές στο κεφάλι, αφού πρώτα τον καταδίωξε.

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα υπό διερεύνηση στοιχεία, το όχημα του θύματος βρέθηκε με τη μηχανή και τα φώτα του αναμμένα, ενώ ο οδηγός εντοπίστηκε μέσα σε άλσος στην απέναντι πλευρά του αυτοκινητόδρομου και σε απόσταση 150 περίπου μέτρων από το χώρο όπου εντοπίστηκε το αυτοκίνητο.
 
Ένα από τα σενάρια που εξετάζεται, είναι ο εκτελεστής καταδίωξε το θύμα και άνοιξε πυρ κατά του οχήματος του ενώ ήταν εν κινήσει, με αποτέλεσμα να θρυμματιστεί το τζάμι της πόρτας του συνοδηγού και μια σφαίρα να καρφωθεί στη θέση του συνοδηγού.  
 
Αυτό προκύπτει και από το γεγονός, ότι το όχημα του 33χρονου ακινητοποιήθηκε στο παγκέτο του αυτοκινητόδρομου και δεν ήταν απλά σταθμευμένο στην λωρίδα ασφαλείας, για αυτό αρχικά η αναφορά ήταν για τροχαίο.

Στη συνέχεια φαίνεται ότι το θύμα εισήλθε στο δρόμο, πήδηξε το διαχωριστικό κιγκλίδωμα και πέρασε στην απέναντι πλευρά.  
 
Ακολούθως επιχείρησε να πηδήξει από τέλι περίφραξης, ωστόσο στην προσπάθεια του να διαφύγει μέσα από το χωράφι, στην απέναντι πλευρά, δέχθηκε τα θανατηφόρα πυρά στο κεφάλι.
 Ένα από τα ερωτήματα που καλούνται να απαντήσουν οι ανακριτές είναι εάν το θύμα είχε ραντεβού με τον εκτελεστή και αν τον γνώριζε ή εάν το θύμα παρακολουθείτο και καταδιώχθηκε.
  
Ο 33χρονος ήταν γνωστός στην Αστυνομία, την οποία απασχόλησε για υποθέσεις ναρκωτικών, ενώ θεωρείται δεδομένο ότι τα κίνητρα της δολοφονίας ήταν ξεκαθάρισμα λογαριασμών.     

Κατά την προσπάθεια του 33χρονου να γλιτώσει, ο εκτελεστής φαίνεται να συνέχισε να τον πυροβολεί αδιάκοπα. Αυτό διαφαίνεται και από το γεγονός ότι, όπως μας ανέφεραν αστυνομικές πηγές, ο 33χρονος φέρει και άλλα τραύματα στο σώμα του, ενώ βρέθηκαν και κηλίδες αίματος στον αυτοκινητόδρομο.     

Οι ανακριτές της υπόθεσης άρχισαν τη λήψη καταθέσεων από πρόσωπα από το συγγενικό και φιλικό του περιβάλλον, ούτως ώστε να διαπιστωθεί εάν είχε ανοιχτό πόλεμο με κάποιους ή αν είχε δεχθεί απειλές.

 

Σε δηλώσεις, ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αμμοχώστου Ανδρέας Κωνσταντίνου ανέφερε ότι «η Αστυνομία διερευνά υπόθεση φόνου εκ προμελέτης.

 

Ερωτηθείς κατά πόσον υπάρχουν ενδείξεις ότι έγινε ανακοπή της πορείας του οχήματος στο οποίο επέβαινε το θύμα, ο κ. Κωνσταντίνου ανέφερε πως «οι εξετάσεις βρίσκονται σε πρώιμο στάδιο. Είναι κάτι που διερευνάται και αναμένεται ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα θα δοθούν κάποιες απαντήσεις ως προς τον τρόπο με τον οποίο διαπράχθηκε το συγκεκριμένο έγκλημα».

 

Σε ερώτηση κατά πόσον οι έρευνες της Αστυνομίας στρέφονται προς συγκεκριμένη κατεύθυνση, ο κ. Κωνσταντίνου επανέλαβε ότι «οι εξετάσεις βρίσκονται σε πρώιμο στάδιο», προσθέτοντας πως «αυτό είναι κάτι που θα εξεταστεί σε μεταγενέστερο στάδιο».

Πηγή: reporter.com.cy