Τι λένε Δερύνεια και Σωτήρα για τη συνένωση Δήμων


Φωνές και αντιδράσεις επέφερε στην ελεύθερη Αμμόχωστο η χθεσινή ανακοίνωση του απερχόμενου Υπουργού Εσωτερικών για ενοποίηση των τεσσάρων Δήμων, Παραλιμνίου, Αγίας Νάπας, Δερύνειας και Σωτήρας.

Ο Δήμαρχος Δερύνειας εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για μη ικανοποίηση του αιτήματός για συνένωση με Φρέναρος και Αχερίτου αλλά και με τον κατεχόμενο Δήμο Αμμοχώστου.

«Τώρα έρχεται ο Δήμος Δερύνειας και αναγκάζεται να συνενωθεί να συνεργαστεί με τους τουριστικούς Δήμους και οι τουριστικοί Δήμοι σίγουρα με αυτό τον τρόπο θα έχουν τον πάνω λόγο αφού αυτοί έχουν και τα πιο πολλά έσοδα», δήλωσε ο Δήμαρχος Δερύνειας, Άντρος Καραγιάννης.

Οι ομόφωνες αποφάσεις των δημοτικών συμβουλίων Αγίας Νάπας και Σωτήρας και της Κοινότητας Λιοπετρίου για τη μεταξύ τους συνένωση φαίνεται να μην υλοποιείται.

«Δεδομένο είναι ότι υπάρχουν ομόφωνες αποφάσεις για τη συνένωση Αγίας Νάπας, Σωτήρας και Λιοπετριού», είπε ο Δήμαρχος Σωτήρας, Γεώργιος Τάκκας.

Όπως ήταν αναμενόμενο οι περισσότερες αντιδράσεις προήλθαν από τους κατοίκους της Αγίας Νάπας, οι οποίοι θεωρούσαν “κόκκινο πανί” ενδεχόμενη συνένωσή τους με το Παραλίμνι.

Το brand name της Αγίας Νάπας αξίζει πάρα πολύ περισσότερα από τις εξοικονομήσεις που έχουν ανακοινωθεί με τη συνένωση των Δήμων και πιστεύω ότι αδικείται κατάφωρα η Αγία Νάπα με οποιαδήποτε συνένωση με οποιοδήποτε άλλο Δήμο», δήλωσε ο Σπύρος Βασιλείου.

Πάντως ο απερχόμενος Δήμαρχος Αγίας Νάπας και νέος Υπουργός Μεταφορών δήλωσε μέσω της εκπομπής “Μεσημέρι και Κάτι” ότι θα συνεχίσει τον αγώνα για τη συνένωση της Αγίας Νάπας με τη Σωτήρα και το Λιοπέτρι.

«Εμείς θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε και να επιμένουμε στην απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου γιατί πρέπει να δικαιωθούμε και να δικαιώσουμε και τον κόσμο της Αγίας Νάπας», είπε σε τοποθετησή του ο Αντιδήμαρχος Αγίας Νάπας, Χρήστος Ζαννέτος.

Σήμερα σε συνεδρίαση της ολομέλειας του Δημοτικού Συμβουλίου Αγίας Νάπας ο Γιάννης Καρούσος αποχαιρέτησε το προσωπικό και το Δημοτικό Συμβούλιο ενώ όσον αφορά στην πλήρωση της κενωθείσας θέσης, θα πραγματοποιηθούν εκλογές για νέο Δήμαρχο στις 12 Ιανουαρίου.

Πηγή :sigmalive