Αντιδρούν στην Αγία Νάπα, στάση αναμονής σε Σωτήρα, Λιοπέτρι


Έτοιμοι να βγουν στους δρόμους διαδηλώνοντας την αποφασιστικότητά τους να προχωρήσει η ενοποίηση του δήμου τους με τη Σωτήρα και το Λιοπέτρι, είναι οι κάτοικοι της Αγίας Νάπας, ενώ στη Σωτήρα και το Λιοπέτρι τηρείται στάση αναμονής επί του παρόντος.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας "Φιλελεύθερος", εντός των ημερών αναμένεται κοινή συνεδρία των Δημοτικών Συμβουλίων Αγίας Νάπας και Σωτήρας, μαζί με το Κοινοτικό Συμβούλιο Λιοπετρίου, με αποκλειστικό θέμα την μη υιοθέτηση της επιθυμίας τους για συνένωση από πλευράς Κυβέρνησης. Όλα αυτά, ενώ ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη παρασκηνιακές διαβουλεύσεις κομματικών παραγόντων στις τρεις κοινότητες με όλα τα κόμματα για το θέμα και κυρίως με τον κυβερνών ΔΗΣΥ από όπου προέρχεται και η Κυβέρνηση. Απογοήτευση και φωνές διαμαρτυρίας εκφράζονται και από τη γειτονική Δερύνεια, η οποία επίσης δεν επιθυμεί συνένωση με το Παραλίμνι, την Αγία Νάπα και τη Σωτήρα. 

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Αγίας Νάπας, Χρήστο Ζαννέτου, στη χθεσινή συνεδρία του το Δ.Σ., με αποκλειστικό θέμα τη Μεταρρύθμιση, αποφάσισε ότι «η Αγία Νάπα συνεχίζει με την ίδια πυγμή και θέληση στην υλοποίηση του κοινού στόχου με Σωτήρα και Λιοπέτρι, για συνένωση».

Για την Αγία Νάπα, συνέχισε, μετά την κυβερνητική εξαγγελία για το θέμα δεν αλλάζει τίποτε και χθες συζητήθηκαν μέτρα και τρόποι για ακόμα πιο αποφασιστική στήριξη αυτού του στόχου. 

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση της εφημερίδας «Φιλελεύθερος» ο κ. Ζαννέτου είπε ότι είναι απαίτηση της κοινής γνώμης στην Αγία Νάπα να προβεί σε δυναμικά μέτρα και κινητοποιήσεις, προκειμένου να συμμετάσχει ενεργά στην προσπάθεια του Δημοτικού Συμβουλίου. Από τη Δευτέρα, πρόσθεσε, ξεκινά νέος κύκλος διαβουλεύσεων με όλα τα κόμματα, ενώ θα συνεδριάσουν με τα μέλη τους οι τοπικές κομματικές ομάδες, προκειμένου να σταλούν και σε αυτό το επίπεδο τα μηνύματα εκεί που πρέπει. «Για εμάς τίποτε δεν κρίθηκε, ευλπιστούμε να έχουμε στο τέλος το επιθυμητό αποτέλεσμα», είπε ο κ. Ζαννέτου. Είπε ακόμη ότι οι πλείστοι στην Αγία Νάπα πιστεύουν ακράδαντα ότι είναι προς το συμφέρον του τοπικού δήμου να παραμείνει και να διευρυνθεί με τη Σωτήρα και το Λιοπέτρι, παρά να συνενωθεί στη μορφή που προτείνει η Κυβέρνηση. 

Από πλευράς Σωτήρας και Λιοπετρίου οι Γ. Ττάκας και Κ. Τρισόκκας δήλωσαν ότι ενόψει συνεδριάσεων των τοπικών τους Συμβουλίων και εν αναμονή της κοινής συνεδρίας των τριών κοινοτήτων βρίσκονται επί του παρόντος σε στάση αναμονής, παρακολουθώντας τις εξελίξεις. 

«Η Δερύνεια ξεγελάστηκε...» 

Έντονα απογοητευμένος εμφανίζεται και ο δήμαρχος Δερύνειας Αντρέας Καραγιάννης, ο οποίος μιλώντας χθες στον «Φιλελεύθερο», καταφέρθηκε έντονα κατά της κυβερνητικής πρότασης, καταγγέλλοντας μάλιστα ότι «στην ουσία, η Δερύνεια ξεγελάστηκε από τους κυβερνώντες». Όλες οι διαβεβαιώσεις που μας είχαν δοθεί, πρόσθεσε, τόνιζαν ότι θα εισακούγονταν τα επιχειρήματά μας. Με πρώτο το γεγονός ότι η Δερύνεια είναι ένας ακριτικός δήμος με ιδιόμορφα προβλήματα. Αλλά, είπε, «παρά τις διαβεβαιώσεις που είχαμε δεν μας έλαβαν τελικά υπόψη». Επισημαίνοντας ότι στην περίπτωση της Αθηένου οι ιδιομορφίες ως ακριτική περιοχή λήφθηκαν υπόψη, ενώ στη Δερύνεια όχι. Η Δερύνεια δεν είναι παραλιακός δήμος και τα προβλήματά της είναι πολύ διαφορετικά με τις τρεις άλλες κοινότητες με τις οποίες προτείνεται να συνενωθεί, είπε ακόμη ο κ. Καραγιάννης. 


ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΠΑΜΠΟΣ ΒΑΣΙΛΑΣ - ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ