Συνάντηση Αιμιλίας Ξύδια με Άντρο Κυπριανού



Την στήριξη του ΑΚΕΛ στην ανεξάρτητη υποψηφιότητα και τις θέσεις που εκφράζει η Αιμιλία Ευαγγέλου – Ξύδια για διατήρηση της αυτονομίας του Δήμου Αγίας Νάπας, εξέφρασε ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού.


Σε δηλώσεις ύστερα από συνάντηση τους στα γραφεία του ΑΚΕΛ στη Λευκωσία, ο Άντρος Κυπριανού τόνισε ότι «οι προτάσεις της υποψήφιας Δημάρχου είναι προς το συμφέρον των δημοτών της Αγίας Νάπας» και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι «η Αίμιλη Ευαγγέλου – Ξύδια μπορεί να οδηγήσει την Αγία Νάπα ακόμα πιο μπροστά».

Η κα Ευαγγέλου – Ξύδια ανέλυσε τις θέσεις της στον κο Κυπριανού, στο πλαίσιο των επαφών που αναπτύσσει με πολιτικούς αρχηγούς και κοινοβουλευτικά κόμματα, ενόψει της κατάθεσης του νομοσχεδίου και των προτάσεων της κυβέρνησης στη Βουλή για τη μεταρρύθμιση της τοπικής αυτοδιοίκησης στις αρχές του νέου έτους.


Ο Άντρος Κυπριανού τόνισε ότι «το ΑΚΕΛ υποστηρίζει ότι θα πρέπει να υπάρξει μια μεταβατική περίοδος, να υπάρξουν συνεργίες μεταξύ των γειτονικών δήμων και στο τέλος με δημοψηφίσματα οι δημότες να αποφασίσουν για το τί θα ήθελαν να γίνει αναφορικά με το μέλλον και την προοπτική του δήμου τους».

Η Αίμιλη Ευαγγέλου – Ξύδια εξέφρασε τις ευχαριστίες της για την στήριξη και την πολύ παραγωγική συνάντηση, με έμφαση στο κορυφαίο ζήτημα για την εκλογική αναμέτρηση στις 12 Ιανουαρίου που είναι οι προτάσεις της Κυβέρνησης για την Μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Η υποψήφια Δήμαρχος εξέφρασε την κατηγορηματική αντίθεσή της στην πρόταση της κυβέρνησης για τη συνένωση σε έναν Δήμο των σημερινών Δήμων Παραλιμνίου, Δερύνειας, Αγίας Νάπας, Σωτήρας και τόνισε: «Διεκδικώ τη διατήρηση της Αγίας Νάπας ως Ανεξάρτητου Δήμου. Θέλω η Αγία Νάπα να είναι Δήμος – Πρωταγωνιστής»
Είπε επίσης ότι «κάποιοι απέτυχαν να φέρουν σωστό νομοσχέδιο και γι’ αυτό στις 12 Ιανουαρίου ζητώ ισχυρή εντολή από τους δημότες μου για να πείσουμε τα κόμματα να μείνει η Αγία Νάπα ο δικός μας Αυτόνομος Δήμος».
Η κα Ευαγγέλου – Ξύδια υπογράμμισε ότι «η Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι υπόθεση των πολιτών και ότι οι δημότες Αγίας Νάπας «θέλουμε να έχουμε λόγο»: Στις 12 του Γενάρη ψηφίζουμε και αυτό είναι το δικό μας δημοψήφισμα για να κατακτήσουμε αυτό που μάς αξίζει»