Το συγκλονιστικό βίντεο της Guardian στα Βαρώσια – Η πόλη που αφέθηκε στον χρόνο


Το συγκλονιστικό βίντεο της Guardian στα Βαρώσια – Η πόλη που αφέθηκε στον χρόνο

Ένα συγκλονιστικό βίντεο από το τμήμα της περίκλειστης πόλης των Βαρωσίων δημοσίευσε η Guardian . Το ηλεκτρονικό portal της εφημερίδας σε εκτενές ρεπορτάζ της αναφέρεται στην χθεσινή τραγική μέρα για την Κύπρο, μετά και την απόφαση της Άγκυρας να ανοίξει το παραλιακό μέτωπο της πόλης έπειτα από 46 ολόκληρα χρόνια.

Δείτε το βίντεο:

«Απαίσια» χαρακτηρίζει την χθεσινή  ημέρα η Guardian για τον λαό της Κύπρου, ενώ αναφέρεται στους νόμιμους κατοίκους της περιοχής που είδαν τα σπίτια τους έπειτα από 46 χρόνια μέσω τηλεοράσεως. Φιλοξενεί τις δηλώσεις ενός Βαρωσιώτη του Κυριάκου Χαραλαμπίδη ο οποίος από το σπίτι του στην Λευκωσία αντίκρισε την πόλη του προκαλώντας του πόνο και λύπη. Ο κ. Χαραλαμπίδης ανέφερε μάλιστα ότι «Τα Βαρώσια χάθηκαν».


Η χθεσινή ημέρα δεν αφήνει περιθώρια για πολλά λόγια. Οι Ελληνοκύπριοι, αλλά και αρκετοί Τουρκοκύπριοι δάκρυσαν βλέπωντας τις εικόνες που μεταδίδονταν, ενώ οργή προκάλεσε το σόου Τατάρ. Η Αμμόχωστος, η πόλη του Ευαγόρα, που πριν από τις 14 Αυγούστου 1974 άκμαζε με ραγδαίους ρυθμούς και θεωρείτο το στολίδι της Κύπρου, χάθηκε. Μισογκρεμισμένα κτήρια, ταμπέλες που σκούριασαν στον χρόνο, μα κυρίως χωρίς ζωή, χωρίς τους νόμιμους κατοίκους της, χωρίς ελπίδα…