Σωτήρα: Σχέδια για πεντάστερο με Κέντρο Υγείας

Συνεχές ενδιαφέρον καταγράφεται για τουριστικές αναπτύξεις στην παραλιακή περιοχή της Σωτήρας. Η αρχή έγινε με το μεικτό τουριστικό έργο Sun City το οποίο βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο ολοκλήρωσης και υλοποιείται από την κοινοπραξία Jimchang Cyprus Developing Company Ltd. 

Περαιτέρω, σχέδια για δημιουργία πεντάστερου ξενοδοχείου που θα περιλαμβάνει και ξεχωριστό Κέντρο Υγείας κάνει επενδυτής από το Ισραήλ για έκταση γης σε κοντινή περιοχή. Πρόκειται ουσιαστικά για ακίνητο στη τουριστική περιοχή, παραλιακά κοντά στην Αγία Θέκλα, και το οποίο είχε αγοραστεί το 2017 από την Τράπεζα Κύπρου, για περίπου 11 εκατ. ευρώ. 

Σύμφωνα με πληροφορίες του Insider, τα σχέδια που βρίσκονται στο τραπέζι κάνουν λόγο για πεντάστερο ξενοδοχείο, το οποίο θα περιλαμβάνει ξεχωριστό μέρος με πολυτελείς επαύλεις. Το ιδιαίτερο κομμάτι των σχεδίων είναι ότι περιλαμβάνει και δικό του Κέντρο Υγείας. 

Τονίζεται δε, ότι τα σχέδια βρίσκονται ακόμα στο στάδιο συζήτησης και το όλο εγχείρημα αναμένεται να σιγουρέψει εντός του 2019. 

Η περιοχή της Σωτήρας παρουσιάζει έντονη αναπτυξιακή δραστηριότητα, καθώς το προαναφερθέν έργο δεν είναι η μόνη περίπτωση που συζητείται. Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχουν ακόμα δύο σχέδια αφορούν δημιουργία πολυτελών ακινήτων. Το ένα σχεδιάζεται από εταιρεία Ισραηλινών συμφερόντων , διαφορετικού επενδυτή από την πιο πάνω περίπτωση – με τα σχέδια του να βρίσκονται σε αρχικά στάδια. Στη  δεύτερη περίπτωση, η διαδικασία βρίσκεται στη φάση αγοραπωλησίας γης.