Σωτήρα: Όταν δύο σπουδαίοι σεφ συνεργάζονται το αποτέλεσμα είναι...απολαυστικό!




Όταν δύο σπουδαίοι σεφ ενωθούν, το αποτέλεσμα μπορεί να είναι… απολαυστικό!

Ο λόγος για τους Ιάσωνα Ξυδια (από Παραλίμνι) και τον Λευτέρη Κούτσια (από Σωτήρα), οι οποίοι εδώ και λίγο καιρό έχουν αναλάβει τη διεύθυνση του εστιατορίου "Το Πανέρι" στη Σωτήρα, έχοντας…μεταμορφώσει το εστιατόριο και φέρνοντάς το στα μέτρα τους. Τι εννοούμε;

Όταν μιλάμε για δύο σεφ με μεγάλη εμπειρία, είναι αυτονόητο ότι δεν συμβιβάζονται με τίποτα λιγότερο από το...άριστα! Ήδη, από τους πρώτους μήνες λειτουργίας του εστιατορίου (υπό τη διεύθυνση των δύο σεφ), το πρώτο πράγμα που παρατηρεί ο κόσμος που το επισκέπτεται, είναι τα υψηλής ποιότητας πιάτα, με τις σπουδαίες σπεσιαλιτέ που βγάζει το κατάστημα. Κάτι που για τους ιδιοκτήτες αποτελούσε τον πρώτο στόχο. Επίσης η εξαιρετική εξυπηρέτηση και το ζεστό κλίμα κάνει τους επισκέπτες να νιώθουν πολύ οικία με το περιβάλλον.

Εξάλλου στην κυπριακή συνείδηση έξοδος σημαίνει καλή παρέα, πλούσιοι μεζέδες και ποτό. Αυτά ακριβώς τα συστατικά προσφέρει απλόχερα το Πανέρι. Παρεΐστικο κλίμα, πεντανόστιμοι μεζέδες, να... γλείφεις και τα δάχτυλά σου. 

Ποιοί είναι όμως οι δύο σεφ, για όσους δεν γνωρίζουν;

Οι δύο τους με σχεδόν 20 χρόνια εμπειρίας ο καθένας στο επάγγελμα, έχουν διαγράψει σημαντική πορεία στις κουζίνες μαζί.

Αρχικά συναντήθηκαν στο ξενοδοχείο Ηλιάδα το 2001 όταν ο Λευτέρης ήταν Sous chef και ο Ιάσωνας A΄ μάγειρας.

Το 2006, κι έπειτα από ένα μικρό διάλειμμα (λόγω στρατού), οι δύο τους ξανασυναντήθηκαν. Αυτή τη φορά όμως σε διαφορετικούς… ρόλους. Με τον Λευτέρη ιδιοκτήτη και τον Ιάσωνα Chef του εστιατορίου Napiana στην Αγία Νάπα, όπου και… μεγαλούργησαν. Αυτή ήταν και η περίοδος που άρχισαν να ακούγονται έντονα στην... πιάτσα τα ονόματά τους. Ακολούθως, αφού χώρισαν οι δρόμοι τους για λίγο, αντάμωσαν ξανά στο Margadina Hotel στην Αγία Νάπα για τρία χρόνια!

Η άψογη συνεργασία τους στο εστιατόριο, αλλά και στα ξενοδοεία στα οποία εργάστηκαν, ήταν αυτή που τους ώθησε να κάνουν το μεγάλο βήμα, έτσι ώστε όλο αυτό το ταλέντο, η αγάπη και η εμπειρία που κουβαλούν να τα διοχετεύσουν στο δικό τους εστιατόριο. Το Πανέρι!

ΓΙΑ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ: 97 870182

Οδός: Φωτη Πίττα 36 (Στο δρόμο Σωτήρας-Φρενάρου)

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗ ΝΕΑ ΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟΥ ΣΤΟ FACEBOOK