Στο Νοσοκομείο Αμμοχώστου νοσηλεύεται 17χρονη με κορωνοϊό


Στο Νοσοκομείο Αναφοράς, στο Παραλίμνι νοσηλεύεται 17χρονη με κορωνοϊό, η οποία παρουσίασε αναπνευστικά προβλήματα, βήχα και πυρετό.


Όπως ανέφερε στην ιστοσελίδα REPORTER, η Διευθύντρια του Νοσοκομείου Αμμοχώστου Αμαλία Χατζηγιάννη, «το νεαρό άτομο είναι σε καλή γενική κατάσταση. Νοσηλεύεται με πυρετό και βήχα και αναμένουμε να βελτιωθεί η κατάστασή του».


Η 17χρονη νοσηλεύεται στο παιδιατρικό που μετατράπηκε σε θάλαμο covid. Πρόκειται για το δεύτερο νεαρότερο άτομο που νοσηλεύτηκε από την αρχή της πανδημίας στο Νοσοκομείο Αναφοράς. Αρχές του Δεκέμβρη είχε νοσηλευτεί και ένας 15χρονος.

 

Όπως ανέφερε η κ. Χατζηγιάννη, αυτή τη στιγμή ο μέσος όρος των 64 ασθενών που νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο Αναφοράς είναι τα 73 έτη. Ο μεγαλύτερος ασθενής είναι 90 χρόνων. Στο νοσοκομείο νοσηλεύονται 6 άτομα από Ιδρύματα, ενώ 29 ασθενείς είναι κλινήρεις. Εντός της ημέρας σύμφωνα με τη Διευθύντρια θα δοθούν εντός της ημερας και κάποια εξιτήρια.

 

Εν τω μεταξύ, τα μηνύματα που έρχονται από τους επαγγελματίες υγείας των υπόλοιπων νοσοκομείων, είναι πως έχει πέσει ο μέσος όρος ηλικίας των ασθενών και πως αρκετοί που χρήζουν νοσηλείας δεν έχουν υποκείμενα νοσήματα. Όπως ανέφερε στον REPORTER ο πνευμονολόγος Χάρης Αρμεύτης, χθες βράδυ διασωληνώθηκε 50χρονος γιατρός, ο οποίος δεν είχε υποκείμενα νοσήματα. «Ήταν κάποιες μέρες στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας, δεν είχαμε εικόνα βελτίωσης και αποφασίσαμε να τον διασωληνώσουμε. Δεν έχει υποκείμενα νοσήματα απλά ένα ιστορικό ελεγχόμενης υπέρτασης».


ΠΗΓΗ: reporter.com.cy