Στην αντεπίθεση ο Δήμαρχος Παραλιμνίου για τις δηλώσεις Σαββίδη


Στην αντεπίθεση πέρασε ο Δήμαρχος Παραλιμνίου κ. Θεόδωρος Πυρίλλης, αναφορικά με τα όσα καταλογίζει ο Βουλευτής Πάφου στον Υπουργό Μεταφορών και Εργων, Γιάννη Καρούσο, ότι "είναι Υπουργός Αγίας Νάπας και όχι ολόκληρης της Κύπρου".

Ο κ. Πυρίλλης στην πιο κάτω καυστική του ανακοίνωση, (προ)καλεί μεταξύ άλλων τον κ. Σαββίδη να δημοσιεύσει κατά έτος και συνολικά, από το 2014 μέχρι σήμερα τα ποσά που δαπάνησε το κράτος για αναπτυξιακά έργα της επαρχίας Πάφου και πόσα δαπανήθηκαν στην επαρχία Αμμοχώστου. 

Μάλιστα ο Δήμαρχος Παραλιμνίου, τονίζει με νόημα: "Στην προσπάθειά σας να πλήξετε την επαρχία μας, έχετε συμμάχους όλους τους βουλευτές Αμμοχώστου οι οποίοι σας κάνουν πλάτες. Κανένας δεν αντέδρασε αφού η πλειοψηφία των ψήφων τους, προέρχεται από άλλες επαρχίες". 

Αυτούσια η ανακοίνωση:

''Απ' ον αντρέπεται, ο κόσμος εν δικός του...!'' 

Εδώ και πέντε ημέρες έγινε μια άνανδρη και ανυπόστατη επίθεση από τον Βουλευτή Πάφου κ. Χρύσανθο Σαββίδη προς τον Υπουργό Συγκοινωνιών και Έργων κ. Γιάννη Καρούσο. Ο κ. Σαββίδης δεν στόχευε τον Υπουργό αλλά την επαρχία Αμμοχώστου. Δυστυχώς τα κονδύλια του Υπουργείου Συγκοινωνιών δαπανούνται στις άλλες επαρχίες και όχι στην επαρχία Αμμοχώστου. Προκαλώ τον κ. Σαββίδη να δημοσιεύσει κατά έτος και συνολικά, από το 2014 μέχρι σήμερα τα ποσά που δαπάνησε το κράτος για αναπτυξιακά έργα της επαρχίας Πάφου και πόσα δαπανήθηκαν στην επαρχία Αμμοχώστου. Να είναι βέβαιος ο κ. Σαββίδης ότι το αποτέλεσμα θα τον εκπλήξει! 

Κ. Σαββίδη, δαπανήθηκαν την τελευταία 7ετία πενταπλάσια κρατικά κονδύλια στην επαρχία Πάφου σε σχέση με την επαρχία Αμμοχώστου. Αυτή είναι η αλήθεια και αφήστε ήσυχο τον Υπουργό. Σταματήστε την προβοκατόρικη προσπάθειά σας να υποχρεώσετε τον Υπουργό να στερήσει έργα της επαρχίας του. Στην προσπάθειά σας να πλήξετε την επαρχία μας, έχετε συμμάχους όλους τους βουλευτές Αμμοχώστου οι οποίοι σας κάνουν πλάτες. Κανένας δεν αντέδρασε αφού η πλειοψηφία των ψήφων τους, προέρχεται από άλλες επαρχίες. 

Σας προκαλώ κ. Σαββίδη αν έχετε την ευθιξία σε δημόσια συζήτηση για να συγκρίνουμε μαζί τι πήρε η Πάφος τα τελευταία χρόνια και τι η Αμμόχωστος. Οι αριθμοί είναι που λένε την αλήθεια και όχι τα λόγια σας. Και οι αριθμοί αυτοί θα σας αναγκάσουν να απολογηθείτε στην επαρχία Αμμοχώστου και να τη σεβαστείτε.