Στην Αγία Νάπα 12 ξένοι καλλιτέχνες για το 7ο Συμπόσιο Γλυπτικής


΄Αρχισαν ήδη να καταφθάνουν στην Αγία Νάπα οι καλλιτέχνες, οι οποίοι θα λάβουν μέρος στην Α΄ Φάση του 7ου Συμποσίου Γλυπτικής του Δήμου Αγίας Νάπας που θα πραγματοποιηθεί στο Πάρκο Γλυπτικής την χρονική περίοδο 30 Οκτωβρίου μέχρι τις 15 Δεκεμβρίου 2019.

Στο χρονικό αυτό διάστημα, δεκαεπτά καλλιτέχνες από χώρες του εξωτερικού όπως Βουλγαρία, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, Σερβία, Ισπανία, Ιράν, Ρωσία, Αρμενία, Ελλάδα, Ιταλία, και από την Κύπρο θα έχουν την δυνατότητα να επιλέξουν την περίοδο των τριών εβδομάδων για να δημιουργήσουν δεκαεπτά συνολικά έργα, χρησιμοποιώντας ως πρώτη ύλη Κυπριακή πέτρα ασβεστόλιθο από τις Κυβίδες και Μάρμαρο χρώματος άσπρου από την περιοχή της Καβάλας - Ελλάδα.

Οι δώδεκα ξένοι καλλιτέχνες είναι οι Rumen Mihov Dimitrov (Βουλγαρία), Tomas Oliva (ΗΠΑ), Bojan Grujic (Σερβία), Aktham Abdulhamid (Ισπανία), Esfandyar Moradpour (Ιράν), Svetlana Melnichenko (Ρωσία), Tigran Harutyunyan (Αρμενία), Nikolay Karlykhanov (Ρωσία), Aλέξανδρος Μπαϊμπουρτίδης (Ελλάδα), Dimitrii Fedin (Ρωσία), Vasilisa Karpova (Ρωσία) και Bahman Chegeni (Ιταλία).

Μία καινοτομία του φετινού Συμποσίου είναι αναμφιβόλως η συμμετοχή πέντε Κύπριων καλλιτεχνών, οι οποίοι θα δημιουργήσουν τα έργα τους στο χώρο του Πάρκου μαζί με τους ξένους δημιουργούς. Οι καλλιτέχνες είναι οι Πανίκκος Σπανός, Μαρία Κυπριανού, Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης, Νίκος Κατελάρης και Δανάη Φραγκούδη.

Ο Δήμος Αγίας Νάπας με τη διοργάνωση του 7ου Συμποσίου Γλυπτικής στοχεύει στον περαιτέρω εμπλουτισμό του Πάρκου Γλυπτικής, με αξιόλογα έργα και στην διάδοση της τέχνης της γλυπτικής, η οποία χρονολογείται στον τόπο μας από αρχαιοτάτων χρόνων.