Στην Αγία Μαρίνα οι Δερυνειώτες την Καθαρά ΔευτέραΣτην Αγία Μαρίνα εντός της νεκρής ζώνης θα γιορτάσουν και φέτος την Καθαρά Δευτέρα οι Δερυνιώτες.
 
Σε γραπτή ανακοίνωση του Δήμου Δερύνειας αναφέρεται ότι «και φέτος η Καθαρά Δευτέρα την 11η Μαρτίου, θα γιορταστεί στην Εκκλησία Αγίας Μαρίνας στη νεκρή ζώνη από τις εννέα το πρωί μέχρι τις πέντε το απόγευμα, ύστερα από έγκριση σχετικού αιτήματος προς τα Ηνωμένα Έθνη».
 
Ο Δήμος καλεί «όλους τους συμμετέχοντες στους εορτασμούς όπως συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των Ηνωμένων Εθνών και να περιοριστούν στον χώρο γύρω από την Εκκλησία.  Στον χώρο θα επιτρέπεται η μετάβαση με ιδιωτικά αυτοκίνητα μέχρι το σημείο που θα καθοριστεί από τα Ηνωμένα Έθνη».
 
Στην ανακοίνωση προστίθεται πως «ο Δήμος αναμένει αυξημένη παρουσία αρκετών επισκεπτών στη νεκρή ζώνη λόγω και της υπερχείλισης του φράγματος της Δερύνειας, το οποίο βρίσκεται πίσω από την Εκκλησία της Αγίας Μαρίνας και δίπλα από την κατεχόμενη παραλία της Δερύνειας».
 
Η Εκκλησία της Αγίας Μαρίνας θα παραμείνει ανοικτή για προσκύνημα, ενώ οι εκδρομείς θα έχουν την ευκαιρία να χαρούν και να απολαύσουν τη φύση και το υπέροχο θέαμα από το φράγμα της Αγίας Μαρίνας.

 

Πηγή:  ΚΥΠΕ