Αέρας... ελευθερίας στην επ. Αμμοχώστου (photos)


Ρεπορτάζ: Λευτέρης Ττάκκας

Αέρα... ελευθερίας χωρίς αυστηρούς περιορισμούς άρχισαν να αναπνέουν από σήμερα οι πολίτες , ύστερα από δύο μήνες καραντίνας. 

Ο κόσμος στην επ. Αμμοχώστου προσπαθεί να εγκληματιστεί με τη νέα πραγματικότητα και ήδη η κίνηση στους δρόμους σήμερα ήταν αυξημένη σε σύγκριση με τις προηγούμενες ημέρες. 

Επαναλειτούργησαν  τα κομμωτήρια και τα κουρεία, τα ψαλίδια των οποίων έχουν πάρει...φωτιά από την πρώτη κιόλας μέρα. Κάτι ανάλογο συμβαίνει και με τα κέντρα αισθητικής.

Οι καφετέριες σε Παραλίμνι και Δερύνεια άνοιξαν τις πόρτες τους και ήδη άρχισαν να εξυπηρετούν κόσμο, τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας. Αν μάλιστα συνεχίσουν και στην πορεία να είναι εναρμονισμένες με τους κανόνες υγιεινής, τότε όλο και περισσότερος κόσμος θα αρχίσει να επιστρέφει στην αγαπημένη του συνήθεια: Τον καφέ! 


ΜΗΠΩΣ ΨΑΧΝΕΤΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΣΑΣ; ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΤΕ ΤΗΝ ΑΓΓΕΛΙΑ ΣΑΣ. ΘΑ ΤΗΝ ΔΙΑΒΑΣΟΥΝ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΑΤΟΜΑ!

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΚΑΛΕΣΤΕ ΣΤΟ 70000137


Στον Πρωταρά έχουν ανοίξει μέχρι στιγμής 4-5 καταστήματα, ενώ όπως θα δείτε στις πιο κάτω φωτογραφίες άνθρωποι του Δήμου έχουν τοποθετήσει ομπρέλες και κρεβατάκια στις σωστές αποστάσεις. 

Στην Αγία Νάπα έχουν ανοίξει περισσότερα καταστήματα, καθώς υπάρχουν πιο πολλές επιχειρήσεις που απευθύνονται σε Κύπριους, ωστόσο τα περισσότερα παραμένουν ακόμα κλειστά. Οι παραλίες πάντως (στις οποίες επίσης έχουν τοποθετηθεί στις απαραίτητες αποστάσεις ομπρέλες και κρεβατάκια) είχαν αρκετό κόσμο, αν υπολογίσει κανείς και το εργάσιμο της ημέρας.

Πάντως σύμφωνα με πληροφορίες, προϊόντος του χρόνου θα ανοίγουν - έστω και με πολλές δυσκολίες - όλο και περισσότερα καταστήματα σε Πρωταρά και Αγία Νάπα, με τα πιο πολλά όμως να περιμένουν το άνοιγμα των αεροδρομίων. Θα υπάξει βεβαίως και μια σημαντική μερίδα επιχειρήσεων που δεν θα ανοίξει καθόλου. Κάτι ανάλογο αναμένεται να συμβεί και με τα ξενοδοχεία.

Δείτε το φωτορεπορτάζ του Ν.Α


Η χαλάρωση μέτρων όπως έχει προγραμματιστεί:

Σήμερα:

-Άνοιγμα  δημοτικά και γυμνάσια, παραμένουν κλειστές οι Α' και Β' Λυκείου και Τεχνικών Σχολών

-Πλήρης κατάργηση SMS και της απαγόρευσης κυκλοφορίας μεταξύ 10 μ.μ. – 6 π.μ.

-Επιτρέπονται συναθροίσεις μέχρι 10 ατόμων σε οικίες.

-Ελεύθερη διακίνηση σε πλατείες, μαρίνες και πάρκα (εξαιρουμένων των παιδότοπων), νοουμένου ότι οι συναθροιζόμενοι δεν θα υπερβαίνουν τους 10 ανά ομάδα.

-Επαναλειτουργία κομμωτηρίων, κουρείων, κέντρων αισθητικής – μασάζ, δερματοστιξίας.

-Επαναλειτουργία υπηρεσιών εστίασης σε εξωτερικούς χώρους. Τα άτομα δεν θα υπερβαίνουν τα 10 ανά ομάδα.

Από 23 Μαΐου 2020:

-Επιτρέπονται ο εκκλησιασμός και άλλες μορφές θρησκευτικής λατρείας, νοουμένου ότι θα τηρούνται αυστηρά τα υγειονομικά πρωτόκολλα. Τα ίδια μέτρα θα ισχύουν για γάμους, βαφτίσεις και κηδείες.

-Άνοιγμα παραλιών, περιλαμβανομένων οργανωμένων παραλιών.

-Επαναλειτουργία πρακτορείων στοιχημάτων.

Από 1η Ιουνίου 2020:

-Επαναλειτουργία βιβλιοθηκών, μουσείων, αρχαιολογικών και ιστορικών χώρων, λιμανιών (με εξαίρεση την αποβίβαση επιβατών από κρουαζιερόπλοια).


Νέα Υπηρεσία Αγγελιών στο Νέα Αμμόχωστος! Καταχώρησε τη δική σου

ΑΚΙΝΗΤΑ - ΟΧΗΜΑΤΑ - ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ - ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΟΙΚΙΑΚΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ - ΓΕΝΙΚΕΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ