Σε Πρωταρά και Αγία Νάπα η...μισή Λευκωσία


Πυκνοκατοικημένη συνοικία της Λευκωσίας θυμίζουν Πρωταράς, Αγία Νάπα, Κάππαρης και Περνέρα, καθώς οι πλείστοι Λευκωσιάτες που έφτασαν στα εξοχικά τους ή σε διαμερίσματα και ξενοδοχεία κατά τη διάρκεια του περασμένου Σαββατοκύριακου, δεν έφυγαν το απόγευμα της Κυριακής. «Όταν είναι Αύγουστος και τη Δευτέρα το πρωί στην παραλία του «Fig Tree» δεν υπάρχουν χώροι στάθμευσης, τότε σημαίνει ότι ξεκίνησαν οι διακοπές των Κυπρίων και σχεδόν η μισή Λευκωσία μετακόμισε στην περιοχή», ανέφερε χαρακτηριστικά στην εφημερίδα "Φιλελεύθερος"  υπάλληλος παγωταρίας στην κοσμική παραλία.

«Είμαστε έτοιμοι και οι διάφορες Υπηρεσίες του δήμου είναι σε θέση, όπως πάντα, να υποδεχθούν  αυτό τον κόσμο άψογα. Καλωσορίζουμε αυτούς που ήρθαν, περιμένουμε αυτούς που θα μας έρθουν και ευχόμαστε ένα καλό καλοκαίρι για όλους στις παραλίες και τη δροσιά του Πρωταρά», δήλωσε ο δήμαρχος Θεόδωρος Πυρίλλης. Εξάλλου, ο πρόεδρος του ΠΑΣΥΞΕ Δώρος Ττάκας είπε ότι υπάρχει δυνατότητα και χωριτικότητα στα ξενοδοχεία Πρωταρά και Αγίας Νάπας για φιλοξενία Κυπρίων και κάλεσε το κοινό να εκμεταλλευτεί τις καλές προσφορές που προσφέρουν και αυτό το καλοκαίρι τα ξενοδοχεία στην ελεύθερη Αμμόχωστο.

Εστιάτορες, μαγαζάτορες και όλοι σχεδόν οι επιχειρηματίες σε Πρωταρά και Αγία Νάπα, δηλώνουν ότι μετά από ένα σχετικά υποφερτό έως καλό Ιούλιο, ευελπιστούν ότι η κάθοδος των Κυπρίων τις αμέσως επόμενες μέρες και ώς το τέλος του μήνα, θα τους δώσει την ευκαιρία για έναν πολύ καλύτερο Αύγουστο από οικονομικής πλευράς. «Στον καλό  πελάτη Κύπριο», που κατάφερε να επιβιώσει από την οικονομική δοκιμασία του κορωνοϊού και που «στις διακοπές του είναι ακόμη και χουβαρντάς και καλοφαγάς», έκαναν λόγο κάποιοι εστιάτορες στη λεωφόρο που τέμνει το παραλιακό θέρετρο, αλλά και την παραλία του «Fig Tree». 

Ωστόσο, δεν έλειψαν και αναφορές για πολίτες που υποχρεώνονται πλέον να μειώσουν την περίοδο διακοπών τους, αλλά και τα έξοδά τους πάνω στην παραλία, ως συνέπεια της επιδείνωσης των οικονομικών τους δεδομένων, λόγω των συνεπειών του κορωνοϊού. 

Η μαζική κάθοδος Κυπρίων παραθεριστών κυρίως στον Πρωταρά, αλλά και την Αγία Νάπα, θεωρείται, από οικονομικής πλευράς, η αιτία για τη μεγάλη κίνηση σε υπεραγορές, καταστήματα τροφίμων, κρεοπωλεία κλ.π, όπως επίσης και όσον αφορά την κατανάλωση γεωργικών προϊόντων.

Ρεπορτάζ: Πάμπος Βασιλας - Φιλελεύθερος