Σε κλοιό βαρυχειμωνιάς η Κύπρος-Ο καιρός στην Αμμόχωστο

Έντονα ήταν τα καιρικά φαινόμενα που επικρατούσαν χθες σε ολόκληρή την Κύπρο, με βροχές, καταιγίδες και χιόνια. 

 

Εξαιτίας της παρατεταμένης βροχόπτωσης, προκλήθηκαν διάφορα προβλήματα στο οδικό δίκτυο. 

Στην επαρχία Αμμοχώστου  η Πυροσβεστική ανταποκριθηκε σε αρκετά περιστατικά μεταξύ των οποίων μια Άντληση νερού από συσκευαστήριο πατατών (Ξυλοφάγου) και μία ρυμούλκηση οχήματος ( Δρόμος Φρέναρος-Σωτήρα)

 

 Το χαμηλό βαρομετρικό που επηρέασε την Κύπρο εξασθένησε χθες αργά το βράδυ, ενώ νέο χαμηλό βαρομετρικό αναμένεται να επηρεάσει εκ νέου την περιοχή σήμερα το βράδυ.

Συγκεκριμένα, σήμερα ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και το απόγευμα πιθανό να πέσουν μεμονωμένες βροχές, κυρίως στα ορεινά και τα δυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί, αρχικά ασθενείς μέχρι μέτριοι 3 με 4 μποφόρ για να καταστούν σταδιακά ισχυροί 5 και παροδικά στα προσήνεμα παράλια, μέχρι πολύ ισχυροί 6 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ταραγμένη αλλά σταδιακά στα προσήνεμα θα καταστεί μέχρι κυματώδης.

 Η θερμοκρασία στην επαρχία Αμμοχώστου θα ανέλθει γύρω στους 18 βαθμούς  και στους 8 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

 

Το βράδυ ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος και αναμένονται τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Στα ψηλότερα ορεινά πιθανό να πέσει και χιόνι ή χιονόνερο. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί, ισχυροί μέχρι πολύ ισχυροί 5 με 6 και μποφόρ και παροδικά στα προσήνεμα παράλια, μέχρι σφοδροί 7 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι κυματώδης. 

Η θερμοκρασία το βραδυ στην Αμμόχωστο θα πέσει στους 12 βαθμούς και στους 3 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά, όπου τοπικά πιθανό να σχηματιστεί παγετός.

 

Ένα τρίτο χαμηλό βαρομετρικό, αναμένεται το Σάββατο, με τη μετεωρολογική υπηρεσία να αναφέρει ότι την Κυριακή αναμένεται βελτίωση του καιρού