SafePass: Αντιδράσεις από τους επιχειρηματίες - Πήραν υποσχέσεις από τον Υπουργό


Συνεχίζονται οι έντονες αντιδράσεις των ιδιοκτητών των χώρων εστίασης και αναψυχής για την εφαρμογή του safe pass στους χώρους συγχρωτισμού, με τα δυναμικά μέτρα αντίδρασης και τις μαζικές κινητοποιήσεις να παραμένουν στο τραπέζι, ωστόσο να φαίνεται να παίρνουν παράταση τουλάχιστον για το Σαββατοκύριακο.

Η συνάντηση που είχαν σήμερα οι ιδιοκτήτες των κέντρων αναψυχής με τον Υπουργό Υγείας φαίνεται να ήταν καταλυτικής σημασίας αφού πήραν  τις απαραίτητες διαβεβαιώσεις ότι σύντομα θα υπάρξουν αλλαγές.

Με τον Υπουργό να συμμερίζεται τις ανησυχίες τους.  Εκείνο όμως που εξακολουθεί να ξεσηκώνει θύελλα αντιδράσεων είναι ότι πλέον την ευθύνη του ελέγχου για safepass την έχουν οι ίδιοι οι ιδιοκτήτες των χώρων εστίασης.

Η πλειοψηφία των ιδιοκτητών των χώρων εστίασης τονίζουν ότι διαφωνούν με το μέτρο με κάποιους να λένε ότι είναι πρακτικά ανεφάρμοστο και άλλους να λένε ότι θα το τηρήσουν μόνο για χάρη του νόμου.

Πάντως ο πρόεδρος του ΠΑΣΙΚΑ κάλεσε τα μέλη του να τηρήσουν τα μέτρα μέχρι να υπάρξουν εξελίξεις δίνοντας έτσι μια περίοδο χάριτος στην κυβέρνηση. Ενώ εξήγησε παράλληλα την διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσουν σε περίπτωση που πολίτες αρνηθούν τον έλεγχο.

Με τον Φάνο Λεβέντη να τονίζει ότι θα πρέπει και η αστυνομία να δείξει κατανόηση απέναντι στους ιδιοκτήτες των χώρων εστίασης. Από σήμερα  οι ιδιοκτήτες μπορούν να επιλέξουν αν θα βάζουν 250 άτομα με safe pass ή 350 εμβολιασμένους σε εσωτερικούς χώρους και αν θα βάζουν 350 άτομα με safe pass ή 500 εμβολιασμένους σε εξωτερικούς.