Πυρκαγιά Δάσος Σωτήρας: Κάηκε έκταση 1,5 εκταρίου - "Πάλευαν" επί δύο ώρες οι Πυροσβέστες


Υπό πλήρη έλεγχο τέθηκε δασική πυρκαγιά στο Δάσος Σωτήρας, που ξέσπασε λίγο μετά τις 6 χθες το απόγευμα.

Σε γραπτή ανακοίνωση του Τμήματος Δασών του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος αναφέρεται ότι «η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε χθες Τρίτη 25 Μαΐου 2021 και ώρα 18:07 στο Δάσος Σωτήρας, μεταξύ των Δήμων Αγίας Νάπας και Σωτήρας, τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο δύο ώρες αργότερα, δηλαδή στις 8 το βράδυ».

Προστίθεται ότι «από την πυρκαγιά κάηκε έκταση 1,5 εκταρίου Κρατικού Δάσους καλυμμένο από πεύκα, αόρατους,  γριελιές και χαμηλή άγρια βλάστηση και τρία εκτάρια ιδιωτικής γης καλυμμένης με χαμηλή βλάστηση».

Στην επιχείρηση κατάσβεσης συμμετείχαν 13 άτομα του Τμήματος Δασών με τρία πυροσβεστικά οχήματα, 12 άτομα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με τέσσερα πυροσβεστικά οχήματα, ένα πυροσβεστικό όχημα του Δήμου Αγίας Νάπας και ένα του Δήμου Σωτήρας, ένας εκσκαφέας και κάτοικοι της περιοχής.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση «την προσπάθεια κατάσβεσης συνέδραμαν και τα δύο μισθωμένα αεροπλάνα. Στην περιοχή παραμένουν δυνάμεις για ασφάλιση της περιμέτρου της πυρκαγιάς και για αντιμετώπιση πιθανής αναζωπύρωσης».