Πυρίλλης: Απαντά στα περί διαφθοράς και "δικτάτορα"


Απάντηση στις κατηγορίες που του προσάπτουν περί διαφθοράς έδωσε, μεταξύ πολλών άλλων, ο Δήμαρχος Παραλιμνίου, το πρωί της Παρασκευής μέσω του PolitiaFm, σε μία εκπομπή που ειπώθηκαν πολλά και ενδιαφέροντα πράγματα, καθώς είχαν την ευκαιρία οι πολίτες να βγουν στον αέρα και να συνομιλήσουν με τον κ. Πυρίλλη για όλα τα τελευταία καυτά θέματα που αφορούν τα έργα στο Παραλίμνι και την ανάπλαση του Κέντρου.


Οι αγγελίες (για εργασία, ακίνητα, αυτοκίνητα, ηλεκτρονικά, επαγγελματικό & οικιακό εξοπλισμό κ.α.)  στο Νέα Αμμόχωστος, διαβάζονται από χιλιάδες επισκέπτες! 

Καταχώρησε τη δική σου πατώντας ΕΔΩ. (Τώρα και στα αγγλικά) 


Μίλησε επίσης και για τη σχέση που έχει με την εταιρεία Oikos Developers, ενώ, παράλληλα, προκαλεί όποιον έχει στοιχεία  για το ότι "προσπαθεί να ευνοήσει την περιουσία του" να τα καταθέσει. 

Επιπλέον, προβαίνει και σε μια αποκάλυψη, λέγοντας ότι "εδώ και δύο χρόνια γίνονται ανακρίσεις από την αστυνομία, παίρνουν καταθέσεις από κόσμο, χωρίς να γνωρίζω τι ψάχνουν, ούτε μου έχει αναφέρει κάποιος κάτι, απλώς τα μαθαίνω από τους ανθρώπους που έχουν κληθεί να δώσουν κατάθεση και ψάχνουν στοιχεία εναντίον μου. "

Αρχικά ο Δήμαρχος ανέφερε: "Τον Θεόδωρο Πυρίλλη, τον εξέλεξε ο κόσμος δύο φορές και βασικό κριτήριο, κατά την άποψή μου, ήταν η εντιμότητά του. Υπάρχει μια λαϊκή ρήση, κάτι που είπε ο ίδιος ο Ιησούς Χριστός, που λέει "ο αναμάρτητος πρώτος τον λίθον βαλέτω".  Ο Δήμαρχος Παραλιμνίου, είναι το μοναδικό, πολιτικά, εκτεθειμένο πρόσωπο που έχει παραχωρήσει στον γενικό ελεγκτή, τόσο ο ίδιος όσο και η σύζυγός του μέσω πληρεξουσίων το δικαίωμα να μπορεί να ελέγχει κάθε του περιουσιακό στοιχείο. Τα εν λόγω πληρεξούσια ισχύουν και θα ισχύουν μέχρι και πέντε χρόνια αφού αποχωρήσω από τη θέση του Δημάρχου. Είναι όλα σε ισχύ και μπορεί ο οποιοσδήποτε να απευθυνθεί στον Γενικό Ελεγκτή". 

Στη συνέχεια έκανε και μία αποκάλυψη λέγοντας ότι "εδώ και δύο χρόνια γίνονται ανακρίσεις από την αστυνομία και παίρνουν καταθέσεις από κόσμο, χωρίς να γνωρίζω τι ψάχνουν, ούτε μου έχει αναφέρει κάποιος κάτι, απλώς τα μαθαίνω από τους ανθρώπους που έχουν κληθεί να δώσουν κατάθεση και ψάχνουν στοιχεία εναντίον μου. Δεν φοβάμαι τίποτα! Απλώς θέλω να γνωρίζει ο κόσμος σε ποια κατάσταση βρίσκομαι τόσο εγώ όσο και η οικογένειά μου τα τελευταία δύο χρόνια, χωρίς να έχουμε ιδέα περί τίνος πρόκειται. Εγώ τόλμησα και έβαλα πρώτος τον... λίθο. Όποιος κατηγορεί τον Θεόδωρο Πυρίλλη για διαφθορά, να κάμει ακριβώς το ίδιο. Να δώσει πρόσβαση στους θεσμούς, για όλα του τα περιουσιακά στοιχεία, τόσο στην Κύπρο όσο και στο εξωτερικό. Κλείνω μ΄ αυτό και λέω ότι λυπούμαι!

Όσο για το "δικτάτορα" που του καταλογίζουν, ο κ. Πυρίλλης τόνισε: "Ο δικτάτορας, με αυτή την επιστολή την οποία βλέπετε και το αντίγραφο της επίσημης εφημερίδας της Δημοκρατίας, την επόμενη ημέρα το πρωί εκτέλεσε την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για ανάκληση της απαλλοτρίωσης (σ.σ συγκεκριμένων τεμαχίων στο Κέντρο του Παραλιμνίου). Αυτός είναι ο δικτάτορας. Λυπούμαι πραγματικά. Το τι περνάμε εγώ και η οικογένειά μου με τα Fake News και τη λάσπη κανείς δεν μπορεί να καταλάβει".

Αναφέρεται στη συνεργασία του με την εταιρεία Oikos Developers

"Ακούω καθημερινά" συνέχισε "ότι είμαι μέτοχος της εταιρείας Oikos Developers. Αναφέρω σε όλους ότι, με τη συγκεκριμένη εταιρεία, είχαμε από το 2004 ένα συνιδιόκτητο τεμάχιο στον Πρωταρά με το οποίο είχαμε προχωρήσει σε μια ανάπτυξη συνεταιρική, ήταν ένας άτυπος συνεταιρισμός μεταξύ δύο εταιρειών. Αποπερατώθηκε το project, και έκτοτε δεν έχουμε καμία άλλη σχέση όσο αφορά το Development. Από τη σενεργασία που υπήρχε τότε, εξακολοθούν σήμερα να υπάρχουν κάποιες ιδιοκτησίες, κάποια τεμάχια γης συνιδιόκτητα, από 50%. Δεν τα έχω κλέψει από κανέναν, δεν έχω εκμεταλλευτεί τη θέση μου. 

Για όσους λένε ότι προσπαθώ να ευνοήσω τις περιουσίες μου, τους προκαλώ να δώσουν αποδεικτικά στοιχεία και αν γίνει αυτό, εγώ την επόμενη μέρα θα παραιτηθώ! Είμαι τόσο σίγουρος για τον εαυτό μου, που δεν αποδέχομαι μύγα στο σπαθί μου. Αν με αποκαλούν δικτάτορα επειδή τολμώ να τα βάζω με κάποια κατεστημένα και αντιτίθεμαι σε ανθρώπους που θέλουν να εκμεταλλεύονται το δημόσιο προς όφελός τους, τότε μπορούν να μου δώσουν αυτό τον χαρακτηρισμό".

neAmmochostos 


Οι αγγελίες (για εργασία, ακίνητα, αυτοκίνητα, ηλεκτρονικά, επαγγελματικό & οικιακό εξοπλισμό κ.α.)  στο Νέα Αμμόχωστος, διαβάζονται από χιλιάδες επισκέπτες! 

Καταχώρησε τη δική σου πατώντας ΕΔΩ. (Τώρα και στα αγγλικά)