Άχνα: Πώς απαντά η Πυροσβεστική σε παράπονο πολίτη για ολιγωρία


Tη δική της θέση για το παράπονο που εξέφρασε πολίτης στα Μέσα Ενημέρωσης για ολιγωρία της Πυροσβεστικής να ανταποκριθεί σε κατάσβεση πυρκαγιάς στην περιουσία του στο Δασάκι της Άχνας την περασμένη Κυριακή, δίνει η δύναμη, μέσω γραπτής ανακοίνωσης. 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση,  μετά από οδηγίες του Αναπλ. Διευθυντή Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και  κατανοώντας την αγωνία του κοινού στις περιπτώσεις που απειλείται η περιουσία του, το θέμα έχει διερευνηθεί και διαπιστώθηκε ότι σε ουδεμία περίπτωση δεν υπήρξε κάτι τέτοιο.


ΜΗΠΩΣ ΨΑΧΝΕΤΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΣΑΣ; ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΤΕ ΤΗΝ ΑΓΓΕΛΙΑ ΣΑΣ. ΘΑ ΤΗΝ ΔΙΑΒΑΣΟΥΝ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΑΤΟΜΑ!

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΚΑΛΕΣΤΕ ΣΤΟ 70000137


«Τη συγκεκριμένη μέρα στην Επαρχία Αμμοχώστου  μαίνονταν εκτός από προαναφερόμενη πυρκαγιά άλλα 2 μέτωπα πυρκαγιών σε περιοχή των χωριών Λιοπέτρι - Αυγόρου και στην περιοχή Παναγιά Πύργος του χωριού Ξυλοφάγου. Η πρώτη ανταπόκριση στην περιοχή Δασάκι της Άχνας για το επεισόδιο του οποίου εκφράστηκε το παράπονο, έγινε από το Πυροσβεστικό Σταθμό των Βρετανικών Βάσεων. Ακολούθησε ενίσχυση με στελεχωμένο πυροσβεστικό όχημα από το πυροσβεστικό Σταθμό Αμμοχώστου και επιπρόσθετη ενίσχυση με 3 στελεχωμένα πυροσβεστικά οχήματα από τους πυροσβεστικούς Σταθμούς Λάρνακας και υπεύθυνο Αξιωματικό.

Στη συγκεκριμένη περιοχή απειλούταν από την πυρκαγιά διάφορα υποστατικά και η Πυροσβεστική Υπηρεσία αξιολογώντας πάντοτε την επικινδυνότητα και τη διάσωση περιουσίας επενέβηκε ιεραρχικά. Επιπρόσθετα μετά από αυτοψία στη σκηνή διαπιστώθηκε για ακόμα μια φορά η ολιγωρία στα θέματα αποψίλωσης τόσο στην ευρύτερη περιοχή όσο και σε χώρους ιδιωτικής χρήσης. Θεωρούμε ότι βάση των περιβαλλοντικών συνθηκών που επικρατούσαν στην περιοχή και ιδιαίτερα των σφοδρών ανέμων, αρκετές ζημιές σε κτηματικές περιουσίες και υποστατικά θα μπορούσαν σίγουρα να αποφευχθούν εάν γίνονταν οι κατάλληλοι καθαρισμοί αποψίλωσης τόσο στην περιφέρεια όσο και εσωτερικά χώρων ιδιωτικής χρήσης». καταλήγει η ανακοίνωση.