Πρωταράς: Ναυαγοσώστες έσωσαν την υστάτη λουόμενη που υπέστη ανακοπή καρδιάς


Την υστάτη έσωσαν ναυαγοσώστες του Δήμου Παραλιμνίου γυναίκα, η οποία υπέστη χθες ανακοπή καρδίας, ενόσω βρισκόταν στην παραλία Βρύση Α.

Σε ανακοίνωση του Δήμου αναφέρεται ότι η 69χρονη γυναίκα βρισκόταν στην Κύπρο με τον σύζυγο της, όταν σε κάποια στιγμή υπέστη ανακοπή.

Τότε, οι ναυαγοσώστες που ήταν σε καθήκον στην παραλία, παρέμβηκαν άμεσα παραχωρώντας της τις πρώτες βοήθειες, εφαρμόζοντας με επιτυχία πλήρη καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση.

Στο σημείο κλήθηκε ασθενοφόρο για τη διακομιδή της στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου, όπου κρατήθηκε για νοσηλεία ξεπερνώντας ευτυχώς τον κίνδυνο.

«O αλτρουισμός και η ανιδιοτελής μέριμνα για τους άλλους που επιδεικνύουν καθημερινά οι ναυαγοσώστες μας, τους επιτρέπει να ανταποκρίνονται πάντα στις απαιτήσεις για την ασφάλεια των λουομένων, κατοίκων και επισκεπτών στις παραλίες μας. Βρίσκoνται πάντοτε σε άμεση ετοιμότητα προς αποφυγή αλλά και αντιμετώπιση επικίνδυνων περιστατικών με πεζές περιπολίες σε όλο το μήκος της καθώς και από τους ειδικούς πύργους», αναφέρει στην ανακοίνωση του ο Δήμος.