Πράσινο για μουσείο παλαιών αυτοκινήτων στο Παραλίμνι


Πράσινο φως υπό προϋποθέσεις άναψε η περιβαλλοντική αρχή για ανέγερση μουσείου παλαιών αυτοκινήτων της εταιρείας Aprica Ltd στο Παραλίμνι.

Το προτεινόμενο έργο βρίσκεται σε τεμάχιο γης 16.432 τ.μ.

Στο επίπεδο του υπογείου θα υπάρχει: Χώρος στάθμευσης - αποθήκευσης αυτοκίνητων, ανελκυστήρας, ανελκυστήρας αυτοκίνητων, κλιμακοστάσιο, αποθήκη

Στο επίπεδο ισογείου θα υπάρχει: Υποδοχή, εκθεσιακός χώρος, ανελκυστήρας, , κλιμακοστάσιο, ανελκυστήρας αυτοκίνητων, τουαλέτες

Στο επίπεδο του μεσοπατώματος θα υπάρχει: Χώρος έκθεσης αυτοκίνητων, ανελκυστήρας, ανελκυστήρας αυτοκίνητων, κλιμακοστάσιο, γραφείο μουσείου

Στους υπαίθριους χώρους θα υπάρχουν: εκθεσιακός χώρος, χώροι στάθμευσης διακίνησης οχημάτων, χώροι πράσινου (δημόσιοι – ιδιωτικοί)

Η δυναμικότητα του εκθεσιακού χώρου σε οχήματα θα ανέρχεται στο σύνολο στα 126 και συγκεκριμένα 56 στο ισόγειο, στο υπόγειο 42 και στο μεσοπάτωμα 28. Αναφορικά με την δυναμικότητα του έργου σε επισκέπτες αυτή υπολογίζεται σύμφωνα με τις υποδείξεις του Μηχανικού του έργου και τα προτεινόμενα σχέδια ανέρχεται στα 500 άτομα ενώ για τον χώρο στάθμευσης θα υπάρχει χώρος για 6 λεωφορεία και για τα χώρος για στάθμευση 117 οχημάτων επισκεπτών.

Το εκτιμώμενο κόστος του μουσείου υπολογίζεται στο €1,7 εκατ. ενώ με τη λήψη όλων τα αδειών το έργο θα αποπερατωθεί σε περίοδο 16 μηνών.

Κύριος στόχος του έργου είναι να ενδυναμώσει τον κοινωνικό, οικονομικό και τουριστικό χαρακτήρα της ευρύτερης περιοχής με την προσέλκυση εγχώριου και ξένου τουρισμού με γνώμονα πάντοτε τον σεβασμό στο φυσικό περιβάλλον. Ταυτόχρονα στοχεύει στην δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

.

ΠΗΓΗ: Φιλελεύθερος