Πότε θα είναι έτοιμες οι οργανωμένες παραλίες και πώς θα λειτουργήσουν - Τι αναφέρει ο Δήμαρχος Παραλιμνίου


Ικανοποίηση έχει προκαλέσει στους παράλιους Δήμους, η επίσπευση των μέτρων χαλάρωσης στις παραλίες από τις 23 Μαΐου. Δήμαρχοι και κοινοτάρχες, παραλιακών περιοχών άρχισαν ήδη να προετοιμάζουν τις οργανωμένες παραλίες για να υποδεχθούν τον κόσμο το Σάββατο.  


«Τις βασικές κατευθυντήριες γραμμές τις έχουμε, οπόταν αρχίσαμε να εργαζόμαστε και όλες οι παραλίες θα είναι έτοιμες μέχρι το Σάββατο. Βασικά θα ακολουθηθεί το παράδειγμα της Ελλάδας. Ανάμεσα σε κάθε ομπρέλα θα υπάρχει απόσταση 4 μέτρων και θα τοποθετούνται κάτω από κάθε μία, δύο κρεβατάκια. Βρήκαμε και προιόντα, φιλικά προς το περιβάλλον για να απολυμαίνονται τα κρεβατάκια μετά από κάθε χρήση. Τώρα θα αρχίσουμε εκπαίδευση του προσωπικού», ανέφερε στον REPORTER o Πρόεδρος της Ένωσης Δήμων, Ανδρέας Βύρας.


Ο Δήμαρχος Λάρνακας, σημείωσε πως στις παραλίες της πόλης άρχισαν ήδη να τοποθετούνται ομπρέλες και από αύριο θα αρχίσει η εκπαίδευση του προσωπικού τόσο για τις απολυμάνσεις όσο και για τις συστάσεις που θα γίνονται προς τον κόσμο για την τήρηση των αποστάσεων.


Έτοιμες θα είναι και οι παραλίες της επ. Αμμοχώστου, περιοχή που αναμένει πως και πως το άνοιγμα των αεροδρομίων και την άφιξη τουριστών.


«Ο Δήμος Παραλιμνίου αναμένει το πρωτόκολλο που θα εκδοθεί από την επιδημιολογική ομάδα του Υπουργείου Υγείας. Αμέσως μετά θα ξεκινήσουμε τις διαδικασίες πλήρους εναρμόνισης με το πρωτόκολλο. Μόλις εκδοθεί, σε  2-3 μέρες θα είμαστε έτοιμοι.», ανέφερε ο Δήμαρχος Παραλιμνίου Θεοδώρος Πυρίλλης.


Αντίστοιχη η εικόνα και στις υπόλοιπες παράλιες περιοχές που άρχισαν εργασίες προκειμένου να είναι έτοιμες το Σάββατο οι οργανωμένες παραλίες.


Το SOS των Δήμων
Η απουσία τουριστών, καθώς και η κακή οικονομική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει ιθ εποιχειρήσεις θα επιφέρουν μεγάλο πλήγμα στα έσοδα των Δήμων που εκπέμπουν σήμα κινδύνου και αναμένεται να ζητήσουν στήριξη από το κράτος.


«Υπολογίζεται ότι οι Δήμοι στην καλύτερη περίπτωση να εισπράξουν το 30% των αναμενόμενων εσόδων. Οι Δήμοι θα έρθουν αντιμέτωποι με σοβαρά οικονομικά προβλήματα. Χωρίς βοήθεια από την Κυβέρνηση, μπορεί να υπάρξει στάση πληρωμών. Υπολογίζουμε ότι οι Δήμοι αντέχουν μέχρι τον Ιούλιο»,  προειδοποίησε ο Πρόεδρος της Ένωσης Δήμων.


Ήδη οι Δήμοι έχουν κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου στην Κυβέρνηση και άρχισαν να ετοιμάζουν, έπειτα από σύσκεψη στο Υπουργείο Εσωτερικών, αναθεωρημένους προϋπολογισμούς, ώστε να καταγραφούν οι ανάγκες.  Η διαδικασία των προϋπολογισμών αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος Ιουνίου.


ΠΗΓΗ:reporter.com.cy