Πληθώρα έργων στο Παραλίμνι! - Διαβάστε αναλυτικά

 
Σε χαιρετισμό του στα εγκαίνια της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αμμοχώστου στο Παραλίμνι, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε ότι ο Αστυνομικός Σταθμός, η Αστυνομική Διεύθυνση και το Τμήμα Κτηματολογίου και Πολεοδομίας αναβαθμίζουν το Παραλίμνι- μητρόπολη, για όσο χρόνο απαιτείται, ελπίζω όχι για πολύ – της ελεύθερης Αμμοχώστου».
 
Πρόσθεσε ότι τα «τρία έργα που σήμερα προστίθενται στην πληθώρα έργων που έχουν υλοποιηθεί ή βρίσκονται στο στάδιο υλοποίησης από την Κυβέρνηση στον Δήμο Παραλιμνίου, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνουν την αναβάθμιση της Τεχνικής Σχολής Παραλιμνίου, την ανέγερση Αίθουσας Αθλοπαιδιών από τον Δήμο Παραλιμνίου, στον χώρο του τέταρτου Δημοτικού Σχολείου και τα έργα βελτίωσης του Στίβου στο Γήπεδο Τάσου Μάρκου».
 
Επίσης, συνέχισε περιλαμβάνουν «την ανέγερση αίθουσας εκδηλώσεων στην Τεχνική Σχολή Παραλιμνίου, κόστους 430 χιλιάδων ευρώ, την ανέγερση αίθουσας πολλαπλών χρήσεων στο πρώτο Δημοτικό Σχολείο Παραλιμνίου, την επέκταση του πρώτου Δημοτικού Σχολείου Παραλιμνίου, ενώ την ίδια στιγμή βρίσκεται στο στάδιο υλοποίησης η βελτίωση της Λεωφόρου Περνέρα στον Πρωταρά».
 
Σημείωσε ακόμα ότι «μέσα από την αδειοδότηση της κατασκευής της Μαρίνας Παραλιμνίου, πέραν των παρεμφερών αναπτύξεων, η περιοχή θα αναβαθμιστεί με τουριστικές αναπτύξεις και επενδύσεις πέραν των 100 εκατομμυρίων ευρώ. Παράλληλα, μέσα από εναλλακτικές προτάσεις, που έχουν τεθεί ενώπιον των ενδιαφερόμενων, ευελπιστώ ότι σύντομα θα είμαστε σε θέση να εξαγγείλουμε και την υλοποίηση της κατασκευής γηπέδου γκολφ, το οποίο μετά βεβαιότητας αυτή τη φορά θα αδειοδοτηθεί».
 
Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε επίσης ότι «τα προβλήματα καθυστέρησης οφείλονται καθαρά σε λόγους περιβαλλοντικούς, όμως έχουν προταθεί δύο συγκεκριμένες περιοχές, οι οποίες υπερτερούν της παρούσης περιοχής, όπου θα κατασκευαζόταν, έτσι, πιστεύω, ότι οι επιχειρηματίες που ενδιαφέρονται, ο Δήμος, αλλά και το κράτος, συνεργαζόμενοι, θα πετύχουμε έτσι ώστε σύντομα να γίνει και αυτό το έργο πραγματικότητα».

Στον χαιρετισμό του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναφέρθηκε και σε έργα που θα ξεκινήσουν εντός του 2019, που αφορούν το οδικό δίκτυο Κάππαρη, την αναβάθμιση του Γυμνασίου Παραλιμνίου, την κατασκευή τμήματος της Λεωφόρου 1ης Απριλίου και τα βελτιωτικά έργα στα αλιευτικά καταφύγια της Αγίας Τριάδας και του Παραλιμνίου».

Το σύνολο των έργων, συνολικού ύψους πέραν των 45 εκατομμυρίων ευρώ, σημείωσε, «έχουν ως τελικούς αποδέκτες των ποικίλων θετικών αποτελεσμάτων που προκύπτουν τους ίδιους τους πολίτες, αποδεικνύοντας εμπράκτως το ενδιαφέρον που επιδεικνύουμε για την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής τους ενστερνιζόμενοι το όραμα των τοπικών αρχών, του Δημάρχου και του Δημοτικού Συμβουλίου, γενικότερα των δημοτών».
 
Αναφερόμενος στην Αστυνομική Διεύθυνση Αμμοχώστου και τον Αστυνομικό Σταθμό Παραλιμνίου, που εγκαινιάστηκε σήμερα, ο Πρόεδρος είπε πως αυτό «θα αναβαθμίσει το εργασιακό περιβάλλον εντός του οποίου εργάζονται οι αστυνομικοί, αλλά την ίδια ώρα, μια σειρά από έργα που έχουν αναφερθεί, δίνουν το στίγμα της αποφασιστικότητας της Κυβέρνησης να δώσει έμφαση στην αναβάθμιση των κτηριακών εγκαταστάσεων όχι μόνο των Αστυνομικών Διευθύνσεων, αλλά και των Δικαστηρίων και πιστεύω σύντομα και της Νομικής Υπηρεσίας.