Πήραν παράταση τα self test, δεν τίθενται σε εφαρμογή λόγω «Όμικρον»


Δεν θα τεθεί σε εφαρμογή από τη Δευτέρα, τελικά, το μέτρο των Self Test, αφού το Υπουργείο Υγείας θέλει να μελετήσει κάποιες διαφοροποιήσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το μέτρο που επρόκειτο να τεθεί σε ισχύ από τις 13 Δεκεμβρίου, τελικά παίρνει παράταση για λίγες ημέρες, αφού το αρμόδιο Υπουργείο θέλησε να προβεί σε κάποιες ενέργειες, ώστε τα self test να είναι σε θέση να εντοπίζουν και τις μεταλλάξεις του κορωνοϊού, ανάμεσά τους και την Όμικρον.

Με βάση τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, το μέτρο θα τεθεί σε ισχύ από τις 20 Δεκεμβρίου, όταν και θα ξεκινήσει η διάθεση των τεστ στα φαρμακεία.

Εντός της ημέρας αναμένεται και επίσημη ενημέρωση από το Υπουργείο Υγείας, καθώς και λεπτομέρειες για τη διαδικασία.

Υπενθυμίζεται ότι το κόστος για τη προμήθεια self test θα επιβαρύνει τον πολίτη σε περίπτωση μη εμβολιασμένων ατόμων, ενώ στις περιπτώσεις εμβολιασμένων ατόμων, θα επιχορηγούνται από το Υπουργείο Υγείας και θα συνταγογραφούνται από τους Προσωπικούς Ιατρούς.

Διευκρινίζεται ότι, τα self test δεν υποκαθιστούν τους ελέγχους με Rapid ή Pcr για σκοπούς Safe Pass και σε περίπτωση θετικής ένδειξης, το αποτέλεσμα θα επιβεβαιώνεται με εξέταση Pcr.