Περιφέρεια Αμμοχώστου: 58 εκλογικά κέντρα στις ευρωεκλογές

Τι δήλωσε ο Επαρχος Αμμοχώστου Γεώργιος Χρυσαφίνης


Συνολικά 58 εκλογικά κέντρα θα λειτουργήσουν για τις Ευρωεκλογές που θα διεξαχθούν την Κυριακή 28 Ιανουαρίου, στην εκλογική περιφέρεια Αμμοχώστου.  

Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Επαρχος Αμμοχώστου Γεώργιος Χρυσαφίνης «τα εκλογικά κέντρα στην ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου που θα λειτουργήσουν για τις Προεδρικές εκλογές ανέρχονται στα 49 ενώ άλλα εννέα κέντρα θα λειτουργήσουν για τους Τ/κ ψηφοφόρους. Ο αριθμός των ψηφοφόρων που θα ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα είναι 32,652 άτομα».  

Στο Δήμο Παραλιμνίου θα λειτουργήσουν 13 εκλογικά κέντρα, στην Αγία Νάπα 4, στην Δερύνεια 6 και έξι εκλογικά κέντρα για τους Τουρκοκύπριους, στην Σωτήρα 6, στην Αχνα, 3, στο Αυγόρου 5, στο Λιοπέτρι 5, στο Φρέναρος 4, στην Αχερίτου 3 και τρία εκλογικά κέντρα θα λειτουργήσουν για τους Τουρκοκύπριους.

Το πιο μικρό εκλογικό κέντρο είναι στην Αχερίτου στο  Δημοτικό Σχολείο Αχερίτου, Κέντρο Γ με αριθμό 488 ψηφοφόρους.  

Το πιο μεγάλο εκλογικό κέντρο είναι στο Γυμνάσιο Δερύνειας, Κέντρο ΣΤ με 877 ψηφοφόρους, στους οποίους συμπεριλαμβάνονται και 207 εγκλωβισμένοι.  

Οι 207 εγκλωβισμένοι είναι 43 από την Αγία Τριάδα, δύο από τον Αγιο Ανδρόνικο, και 162 από τις τρεις ενορίες του Ριζοκαρπάσου, δηλαδή 85 από την Αγία Τριάδα, 38 από την Ανάβρυση και 39 από το Λεκό.                 

Στην εκλογική περιφέρεια Αμμοχώστου υπάρχουν 5 Τουρκοκύπριοι, εκ των οποίων ο ένας ψηφίζει στην Αγία Νάπα – Κέντρο Α, τρεις στην Αγία Νάπα – Κέντρο Δ και ένας που ψηφίζει στο Παραλίμνι στο Κέντρο Ι.  

Την ημέρα της διεξαγωγής των εκλογών δηλαδή στις 26 Μαίου, το Γραφείο του Εφόρου θα είναι το Παράρτημα της Επαρχιακής Διοίκησης Αμμοχώστου στο Παραλίμνι.

 

Συνολικά 282 υπάλληλοι θα εργαστούν στα 58 εκλογικά κέντρα της Επαρχίας Αμμοχώστου την ημέρα των εκλογών. Από αυτούς οι 58 θα είναι προεδρεύοντες και οι υπόλοιποι 224 Βοηθοί, ενώ υπάρχουν και 11 άνεργοι πτυχιούχοι που δήλωσαν ενδιαφέρον για να εργαστούν.  

Πηγή: ΚΥΠΕ