Πέντε λόγοι για να σπουδάσεις ξενοδοχειακή διοίκηση τώρα


Πέντε λόγοι για να σπουδάσεις ξενοδοχειακή διοίκηση τώρα

Η σημερινή εικόνα που φαίνεται να επικρατεί είναι αρνητική: η Κύπρος περνά μια κρίση στην τουριστική βιομηχανία λόγω της πανδημίας που μαστίζει τον πλανήτη.  Με βάση τα αρνητικά στοιχεία που παρουσιάζονται φέτος, θα μπορούσε κανείς να σκεφτεί: γιατί να σπουδάσω ξενοδοχειακή διοίκηση; 

Σκοπός του άρθρου, είναι η ανάδειξη των ευκαιριών που παρουσιάζονται μέσα από την σημερινή κατάσταση και την δημιουργία των κατάλληλων συνθηκών για μια επαγγελματική καριέρα στο χώρο της τουριστικής βιομηχανίας. Παρατίθενται  πιο κάτω πέντε λόγοι σύμφωνα με τους οποίους οι συνθήκες είναι κατάλληλες για σπουδές στην ξενοδοχειακή διοίκηση.

1. Οικονομικοί λόγοι

Παρουσιάζεται η ευκαιρία χαμηλών διδάκτρων. Λόγω της σημερινής κατάστασης το κολέγιο Akademia προσφέρει υποτροφίες μέχρι και 50% και για τα δύο χρόνια σπουδών στο πρόγραμμα της ξενοδοχειακής διοίκησης.

Αναγνωρίζοντας τις δυσκολίες που παρουσιάζονται σήμερα και θέλοντας να δημιουργήσει συνθήκες θετικές από τις αρνητικές συνέπειες της επιδημίας, το κολέγιο Akademia μέσω των υποτροφιών θα καλύψει μέχρι και το 50% των διδάκτρων των φοιτητών. 

Oι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν την αίτησή τους διαδικτυακά. Μετέπειτα οι ενδιαφερόμενοι θα καλεστούν σε προσωπική συνάντηση στο κολέγιο όπου ενημερώνονται για το ύψος της υποτροφίας που τους παραχωρείται. 

Επίσης, οι φοιτητές του κολεγίου Akademia έχουν την δυνατότητα αίτησης για κρατική χορηγία καθώς το πρόγραμμα της ξενοδοχειακής διοίκησης είναι αξιολογημένο και πιστοποιημένο από τον αρμόδιο Φορέα Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας της Ανώτερης Εκπαίδευσης Κύπρου (CYQAA/DIPAE).

2. Αύξηση στην ζήτηση επαγγελματιών στο χώρο της φιλοξενίας

Εθνική Στρατηγική Τουρισμού 2017 -2030

Σύμφωνα με την Εθνική Στρατηγική Τουρισμού 2017 – 2030 το νέο προτεινόμενο μοντέλο τουριστικής ανάπτυξης στοχεύει στην προσέλκυση τουριστών με υψηλότερη κατά κεφαλή δαπάνη και τη δημιουργία σημαντικής προστιθέμενης αξίας για την Κύπρο, για την τοπική κοινωνία, τις επιχειρήσεις, το περιβάλλον και την οικονομία.

Οι ποσοτικοί στόχοι της Στρατηγικής, αυξάνουν μέχρι το 2030 τις αφίξεις των διεθνών επισκεπτών κατά 82%, τα έσοδα του τουρισμού κατά 185%, τη συνολική εργοδότηση προσωπικού στον τομέα κατά 64%, την άμεση και έμμεση παραγωγή κατά 185%, προσελκύοντας σημαντικές επενδύσεις.

Με την απόκτηση του πιστοποιημένου διπλώματος οι απόφοιτοι θα μπορούν να διεκδικήσουν νέες θέσεις εργασίας ή ανέλιξης λαμβάνοντας υπόψη την αναμενόμενη αύξηση στη ζήτηση επαγγελματιών στην βιομηχανία της φιλοξενίας λόγω της Εθνικής Στρατηγικής Τουρισμού αλλά και των αναπτύξεων που γίνονται στην ελεύθερη περιοχή Αμμοχώστου.

Τα τελευταία χρόνια, με την υιοθέτηση χαλαρότερων πολεοδομικών κινήτρων νέες ξενοδοχειακές μονάδες ανεγείρονται. Ωστόσο, το έργο που θα επιφέρει πολλές ευκαιρίες εργοδότησης στην περιοχή είναι η ολοκλήρωση της μαρίνας Αγίας Νάπας. 

Η περιοχή όπου αναπτύσσεται η μαρίνα Αγίας Νάπας θα περιλαμβάνει επαύλεις, διαμερίσματα, μπαρ, εστιατόρια, καταστήματα, καφετέριες κ.λπ., προσφέροντας ένα ευρύ φάσμα ανέσεων και υπηρεσιών.  

Επιπλέον, το Λιοπέτρι ευελπιστεί ότι  θα προσελκύσει τουριστικές επενδύσεις με την έναρξη των κατασκευαστικών έργων της ανάπλασης του αλιευτικού καταφυγίου του ποταμού Λιοπετρίου. Τέλος, αναμένεται να αναπτυχθεί και η περιοχή της Αγίας Τριάδας και το αλιευτικό καταφύγιο, περιοχή στην οποία θα κατασκευαστεί η μαρίνα Παραλιμνίου. 

3. Χρήση της τεχνολογίας και της διαδικτυακής μάθησης

Οι συνηθισμένες πρακτικές μάθησης έχουν αλλάξει σημαντικά στη σημερινή εποχή. Κάποιοι το ερμηνεύουν ως μειονέκτημα, ωστόσο θα μπορούσε να ειπωθεί πως οι συνθήκες που διαμορφώνονται αποτελούν ευκαιρία για να εκσυγχρονίσουμε τις γνώσεις και τις δεξιότητες μας σε θέματα χρήσης της υπάρχουσας τεχνολογίας και ιδιαίτερα της διαδικτυακής επικοινωνίας και μάθησης.  

Η τεχνογνωσία της διαδικτυακής επικοινωνίας θα είναι πολύ χρήσιμη και στην επαγγελματική σας καριέρα καθότι θα καθιερωθεί ως επικρατέστερος τρόπος επικοινωνίας στο επιχειρηματικό κόσμο.

Τα διαδικτυακά εργαλεία που χρησιμοποιούνται από το κολέγιο Akademia μπορούν να εξυπηρετήσουν διάφορους εκπαιδευτικούς σκοπούς, όπως:

- σύνδεση του ακαδημαϊκού προσωπικού και φοιτητών από απόσταση για διαλέξεις, συζητήσεις, επίλυση προβλημάτων και αποριών.

- πρόσβαση σε πληροφορίες και ηλεκτρονικές βιβλιοθήκες 

- στήριξη της συνεχούς επαγγελματικής ανάπτυξης των φοιτητών με ευέλικτο τρόπο.

 

4. Ανάπτυξη και εκσυγχρονισμό των γνώσεων και των δεξιοτήτων στις νέες απαιτήσεις της ξενοδοχειακής διοίκησης


Οι σημερινές συνθήκες που επικρατούν στον τουριστικό τομέα, με την παράλληλη διαμόρφωση απαιτητικών πελατών, καθώς και νέων, πιο εξειδικευμένων τουριστικών προϊόντων, απαιτεί όλο και περισσότερο εξειδικευμένο προσωπικό. 

Το κολέγιο Akademia δημιούργησε το πρόγραμμα στην ξενοδοχειακή διοίκηση για να πετύχει την σύζευξη προσφοράς και ζήτησης εργασίας στον τουριστικό τομέα εφόσον οι απόφοιτοι του είναι σε θέση να προσφέρουν άμεσα στο εργασιακό περιβάλλον στην βιομηχανία της φιλοξενίας.

Λαμβάνοντας υπόψη ότι ο ρόλος της ανάπτυξης και του εκσυγχρονισμού των γνώσεων και των δεξιοτήτων συνδέεται άμεσα με την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας το κολέγιο Akademia συνδυάζει την θεωρία με την πρακτική εφαρμογή με στόχο την: 

  1. Αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό των υφιστάμενων μορφών τουριστικής εκπαίδευσης και κατάρτισης σύμφωνα με τις νέες απαιτήσεις της αγοράς
  2. Σύνδεση της ακαδημαϊκής εκπαίδευσης και δεξιοτήτων/ γνώσεων/ επαγγελμάτων με την αγορά εργασίας
  3. Ενδυνάμωση του θεσμού της πρακτικής άσκησης 

Η ετοιμασία των φοιτητών μας για να μπορούν να αποδώσουν στις απαιτήσεις της αγοράς πετυχαίνετε μέσω της εκμάθησης λογισμικών που χρησιμοποιούνται στα ξενοδοχεία, μέσω εκπαιδευτικών επισκέψεων και μέσω της πρακτικής άσκησης στα κορυφαία ξενοδοχεία της ελεύθερης περιοχής Αμμοχώστου.


5. Πιστοποιημένο και αναγνωρισμένο κολέγιο δίπλα από το σπίτι σου

Το Κολέγιο Akademia, το μοναδικό πιστοποιημένο κολέγιο της επαρχίας, βρίσκεται δίπλα από το σπίτι σου στη Δερύνεια! Αν είσαι κάτοικος της ελεύθερης περιοχής Αμμοχώστου τότε δεν χρειάζεται να ταξιδεύεις σε άλλη πόλη ή σε άλλη χώρα για να σπουδάσεις ξενοδοχειακή διοίκηση. Μπορείς να αποκτήσεις γνώσεις και δεξιότητες και να σου απονεμηθεί αναγνωρισμένος τίτλος σπουδών σπουδάζοντας στη Δερύνεια.

Το κολέγιο Akademia συμπεριλαμβάνεται σε μια μικρή ομάδα (6 στο σύνολο) από τα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας που του έχει απονεμηθεί Πιστοποίηση για τις εγκαταστάσεις του από το Φορέα Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας της Ανώτερης Εκπαίδευσης.

Ο Φορέας λειτουργεί σύμφωνα με τα πρότυπα και τις οδηγίες που εισηγείται το Ευρωπαϊκό Δίκτυο Διασφάλισης της Ποιότητας και αποτελεί ορόσημο της ποιότητας των ιδιωτικών εκπαιδευτικών ιδρυμάτων της χώρας.

Εύκολοι τρόποι επικοινωνίας

με ένα απλό τηλεφώνημα στο 23 010 023 

ή μέσω της ιστοσελίδας www.akc.ac.cy