Πάρκο Αγία Νάπα: Περιμένουν το πόρισμα



Κλειστό μέχρι νεοτέρας θα παραμείνει το ιδιωτικό λούνα παρκ στην Αγία Νάπα, στο οποίο το βράδυ της Παρασκευής είχε σημειωθεί το ατύχημα κατά το οποίο τραυματίστηκαν 44χρονη Ρωσίδα τουρίστρια και ο επτάχρονος γιος της.

 

Από χθες το πρωί λειτουργοί της Ηλεκτρομηχανολογικής Υπηρεσίας και του Τμήματος Επιθεώρησης Εργασίας ανέλαβαν τη διενέργεια ελέγχου όσον αφορά στο συγκεκριμένο παιχνίδι, (περιστρεφόμενη κούνια ή start flyer), ο οποίος θα καταδείξει τα ακριβή αίτια του ατυχήματος. Εάν δηλαδή, οφείλεται σε ανθρώπινο λάθος του χειριστή ή σε κάποιο τεχνικό πρόβλημα του παιχνιδιού. «Ως εκ τούτου η Αστυνομία πλέον αναμένει την ολοκλήρωση αυτού του τεχνικού ελέγχου από την Ηλεκτρομηχανολογική Υπηρεσία και το πόρισμα που θα προκύψει, ώστε να καταλήξει επακριβώς  ως προς το είδος της υπόθεσης που εξετάζει και ανάλογα να πράξει», ανέφερε αστυνομική πηγή στον «Φιλελεύθερο», χθες. 

  

Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, η Ηλεκτρομηχανολογική Υπηρεσία πρόκειται να περάσει από τεχνικό έλεγχο όλα τα παιχνίδια στο λούνα παρκ(κάτι που ζήτησαν και οι άνθρωποι του Πάρκου θέλοντας να αποδείξουν ότι όλα τα παιχνίδια είναι σε πολύ καλή κατάσταση) , πριν επιτραπεί η επαναλειτουργία του, προοπτική για την οποία είναι συνεργάσιμη και η διεύθυνση.
Όσο αφορά στην κατάσταση της 44χρονης μητέρας του επτάχρονου, η κατάστασή της εξελίσσεται πολύ ομαλά και αναμένεται στις επόμενες δυο-τρεις μέρες να δώσει κατάθεση στην Αστυνομία, δίνοντας τη δική της εκδοχή για τις συνθήκες του ατυχήματος. Κατάθεση η οποία επίσης θεωρείται σημαντική από την Αστυνομία. 

 

Πολύ καλά εξελίσσεται και η μετεγχειρητική κατάσταση του επτάχρονου και κυρίως όσον αφορά στο τραυματισμένο του πόδι, για το οποίο αρχικά είχαν εκφραστεί φόβοι ότι μπορούσε να ακρωτηριασθεί. 

 

Σε σχέση με τα θέματα πυρασφάλειας του λούνα παρκ, ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Αντρέας Κεττής, μιλώντας στον «Φιλελεύθερο» ανέφερε ότι η τελευταία φορά που η Υπηρεσία έλεγξε τις εγκαταστάσεις του ήταν τον Αύγουστο του 2018. Ωστόσο, διευκρίνισε, ο έλεγχος της Πυροσβεστικής αφορά στους χώρους αναψυχής του λούνα παρκ και δεν έχει να κάνει με τα παιχνίδια, αφού η αρμοδιότητα αυτή εμπίπτει σε  άλλες Υπηρεσίες.