Παραλίμνι/Αποκλειστικό: Πέρασε ομόφωνα η πρόταση για δημιουργία γκολφ


Πέρασε ομόφωνα από το Δημοτικό Συμβούλιο Παραλιμνίου η πρόταση για δημιουργία γκολφ στον Πρωταρά, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Νέα Αμμόχωστος. Έτσι, το μεγαλόπνοο έργο έχει μπει... στις ράγες και αναμένεται η επόμενη διαδικαστική φάση σε σύντομο χρονικό διάστημα!

Ρεπορτάζ: Λευτέρης Ττάκκας

Το ζητούμενο ήταν η περιοχή να έχει όσο το δυνατόν λιγότερες περιβαλλοντικές επιπτώσεις και να μην εμπίπτει στο Νatura 2000. Ως εκ τούτου επιλέχθηκε η περιοχή Αρκακούθκια, ανατολικά του πεδίου βολής.

Το project, πέραν του γηπέδου θα περιλαμβάνει ξενοδοχείο, οικιστική και εμπορική ανάπτυξη.

Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας μας, μέσω της συγκεκριμένης επένδυσης, ο Δήμος θα στοχεύσει και στον συνεδριακό Τουρισμό, αν βέβαια συμπεριληφθεί το εν λόγω κομμάτι στο όλο πλάνο. Είναι κάτι που βρίσκεται υπό συζήτηση και εξετάζεται.

Η όλη επένδυση θα επεκτείνεται συνολικά στο ελάχιστο σε 770 χιλ. τ. μ. μέχρι 1.5 εκ. τ. μ. αναλόγως ανάπτυξης της περιοχής από τα οποία στα 590 χιλ. τ.μ. θα απλώνεται το γήπεδο γκολφ και στα υπόλοιπα η τουριστική,  εμπορική και οικιστική ανάπτυξη.

Η δημιουργία γηπέδου γκολφ, σε συνδυασμό με τις μαρίνες Αγίας Νάπας και Παραλιμνίου,  θα συμβάλει στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου αλλά και στη δημιουργία εκατοντάδων θέσεων εργασίας για τους κατοίκους της περιοχής, τόσο κατά την κατασκευή, όσο και κατά τη λειτουργία του έργου.

Τώρα οι αγγελίες στο Νέα Αμμόχωστος διαβάζονται και στα Αγγλικά. Καταχώρησε τη δική σου!