Παραλίμνι: Ταυτοποιήθηκαν 20 μαθητές που εμπλέκονται στα έκτροπα στο Λύκειο Παραλιμνίου

Συνολικά είκοσι νεαροί ταυτοποιήθηκαν από την Αστυνομία και φέρονται να ενέχονται στην υπόθεση ρίψης φωτοβολίδων και καπνογόνων στο Λύκειο Παραλιμνίου, την πρώτη ημέρα έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς αλλά και της ρίψης από τα μπαλκόνια του σχολείου, κοτόπουλων και κουνελιών.
 
Όπως ανέφερε στο ΚΥΠΕ ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αμμοχώστου Ανδρέας Κωνσταντίνου «συνεχίζεται η λήψη καταθέσεων από μαθητές, προσωπικό του σχολείου και άλλα άτομα τα οποία φαίνεται να εμπλέκονται στην υπόθεση. Μέχρι σήμερα από τα βίντεο και φωτογραφίες που κυκλοφορούν στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης έχουν ταυτοποιηθεί 20 νεαροί οι οποίοι φαίνεται να έχουν εμπλοκή τόσο στην ρίψη φωτοβολίδων και καπνογόνων όσο και στην ρίψη κοτόπουλων και κουνελιών από τα μπαλκόνια του Σχολείου».
 
Πρόσθεσε ότι «οι ανακριτές αξιοποιούν το οπτικό υλικό για τα γεγονότα που έχουν στα χέρια τους και η διερεύνηση της υπόθεσης προχωρά με εντατικούς ρυθμούς».  
 
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο κ. Κωνσταντίνου είπε πως «τα αδικήματα που εξετάζουν οι ανακριτές της υπόθεσης αφορούν κακομεταχείριση ζώων και είναι αδίκημα που θεωρείται από την Αστυνομία το πιο σημαντικό. Ακόμα μεταξύ άλλων εξετάζονται αδικήματα που αφορούν παράνομη κατοχή και χρήση και βεγγαλικών και φωτοβολίδων, αναγραφή συνθημάτων, παράνομη συνάθροιση μαθητών, ανησυχία και κλοπή ζώων».