Παραλίμνι: Τα επιπρόσθετα μέτρα περιόρισαν την εγκληματικότητα


Τον αστυνομικό σταθμό Αμμοχώστου στο Παραλίμνι επισκέφθηκαν ο Υπουργός Δικαιοσύνης και ο Αρχηγός της αστυνομίας προκειμένου να υπάρξει ενημέρωση για τα διάφορα θέματα που απασχολούν την επαρχία.

Ρεπορτάζ: Λευτέρης Ττάκκας

Αρχικά τον λόγο πήρε ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Γιώργος Σαββίδης, ο οποίος ανέφερε ότι "είναι με χαρά πιυ άρχισα τις επισκέψεις μου στις αστυνομικές διευθύνσεις από την επαρχία Αμμοχώστου, απ΄ όπου και προέρχομαι. Είχα μια λεπτομερή ενημέρωση για τις δραστηριότητες της αστυνομίας στην περιοχή. Είμαι απόλυτα ικανοποιημένος με τα όσα άκουσα και τα όσα είδα εδώ."

Ακολούθως ο Αρχηγός της αστυνομίας, Κύπρος Μιχαηλίδης, είπε ότι "ενημερωθήκαμε για τα διάφορα προβλήματα που απασχολούν την επαρχία Αμμοχώστου, είδαμε τη δράση της αστυνομικής διεύθυνσης και των μελών μας, μιλήσαμε για τα αδικήματα που διερευνώνται, αλλά και τις στατιστικές εγκληματικότητας στην περιοχή. Είμαστε σε πολύ καλό δρόμο, αλλά η προσπάθεια της αστυνομίας συνεχίζεται γιατί υπάρχουν πάντα περιθώρια βελτίωσης."

Όσο αφορά τα εγκλήματα που έλαβαν χώρα στην επαρχία Αμμοχώστου τα τελευταία χρόνια κι αν έχουν ληφθεί κάποια επιπρόσθετα μέτρα, ο Αρχηγός τόνισε΄ότι "ο κόσμος γνωρίζει ότι έχουν παρθεί περαιτέρω μέτρα. Αυτό εξάλλου δείχνουν και οι στατιστικές των εγκλημάτων, αλλά και η έντονη παρουσία της αστυνομίας στα διάφορα σημεία που χαρακτηρίζονται εγκληματογόνες περιοχές, ή άλλες περιοχές που φαίνεται να ήταν εστίες διάπραξης αδικημάτων.

Αμέσως μετά ο Υπουργός και ο Αρχηγός Δικαιοσύνης μετέβησαν στο υπό ανέγερση δικαστικό μέγαρο Αμμοχώστου στο Παραλίμνι.

Διερευνά εάν είχε συνεργασία με το κατασκοπευτικό βαν η Αστυνομία 

Όσον αφορά τα το θέμα με το κατασκοπευτικό βαν στους δρόμους της Λάρνακας και τη δραστηριότητα της εταιρείας Intellexa, η οποία φαίνεται να παρείχε υπηρεσίες παρακολούθησης, ο Αρχηγός της Αστυνομίας  απέφυγε να απαντήσει στους ισχυρισμούς, λέγοντας ότι "εάν υπήρχε οποιαδήποτε συνεργασία είναι κάτι το οποίο βλέπουμε".

Επιβεβαίωσε επίσης ότι ένα μέλος της εταιρείας έχει άδεια οπλοφορίας, κάτι το οποίο θέτει στο τραπέζι νέα ερωτήματα.

Πρόσθεσε ότι οι εξετάσεις βρίσκονται σε ένα πολύ καλό στάδιο και ότι "αυτή τη στιγμή διερευνώνται τα πάντα".