Παραλίμνι: Παρουσιάστηκε το πολεοδομικό έργο "Κάππαρης"


Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη (18:00) στην αίθουσα του δήμου Παραλιμνίου η παρουσίαση του πολεοδομικού έργου "Κάππαρης" από την ομάδα Μελέτης και Συντονσιμού του έργου (Τμήμα Δημόσιων Έργων, μελετήτρια έργου και Τμήμα Πολεοδομίας) και τον δήμαρχο Θεόδωρο Πυρίλλη.

Χαρακτηριστικά έργου (μεταξύ άλλων):

- Δύο λωρίδες κυκλοφορίας πλάτους 3,5μ. η κάθε μία.

- Λωρίδες πράσινου πλάτους 2,2μ. εκατέρωθεν.

- Πεζοδρόμια ελάχιστου πλάτους 2,5 μ. εκατέρωθεν

- Ποδηλατόδρομος πλάτους 2,6μ. στη δεξιά πλευρά του δρόμου.

- Χώροι παράλληλης στάθμευσης εκατέρωθεν (περιλαμβάνονται χώροι στάθμευσης ΑμεΑ)

- Διαβάσει πεζών, στάσεις λεωφορείων

- Φωτισμός δρόμου

Το έργο να πούμε θα χρειαστεί περίπου δύο χρόνια για την αποπεράτωσή του, με δεδομένο το γεγονός ότι πρώτος στόχος του Δήμου αποτελεί ο μη επηρεασμός των επιχειρήσεων κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.

Αφού αναλύθηκε λεπτομερώς από την ομάδα μελέτης και Συντονισμού το έργο, τον λόγο πήρε ο Δήμαρχος Παραλιμνίου, ο οποίος τόνισε αρχικά:

"Πραγματοποιήθηκε μια πάρα πολύ καλή δουλειά από την ομάδα όλο το καλοκαίρι και είμαστε τώρα στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε ότι αρχές Ιανουαρίου αναμένεται να βγούμε σε διαγωνισμό για προσφοροδότηση του έργου. Από την ημέρα που θα προκηρυχθεί το έργο ο προσφοροδότης θα έχει στη διάθεσή του έξι, περίπου, εβδομάδες προκειμένου να υποβάλει την προσφορά του.

"Να βάλουμε το σταυρό μας"

Συνεχίζοντας ο κ. Πυρίλλης ανέφερε ότι "αυτό το οποίο ώς δήμος έχουμε απαιτήσει να μπει στους όρους της προσφοράς, είναι να μην επηρεαστεί ο τουρισμός του Κάππαρη κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Το λέμε αυτό γιατί έχουμε πολύ κακές εμπειρίες από το έργο της Περνέρας. Θα πρέπει να... βάλουμε το σταυρό μας και να ευχόμαστε ο εργολάβος να είναι σοβαρός, καθώς, δυστυχώς, δεν έχει εφαρμοστεί ακόμα στην Κύπρο σύστημα αξιολόγησης εργολάβων. Ελπίζουμε ότι αυτό θα αλλάξει στο μέλλον, για να μπορούμε να αξιολογούμε τους εργολάβους με συγκεκριμένα κριτήρια βάσει της προσφοράς."

Τέλος ο δήμαρχος είπε ότι "σε κάθε στάδιο του έργου που θα κατασκευάζεται, θα μένει ανοιχτή πάντα η μια λωρίδα, έτσι ώστε να επιτρέπεται η οδική κυκλοφορία. Εκτός κι αν εισηγηθεί ο εργολάβος σε κάποια στάδια του έργου να κλείσει εξ ολοκλήρου ο δρόμος για σκοπούς επίσπευσης της διαδικασίας. Τότε κι εμείς με τη σειρά μας θα το αξιολογήσουμε."

Στη συνέχεια ο Δήμαρχος και η ομάδα Μελέτης και αξιολόγησης απάντησαν σε διάφορες ερωτήσεις των παρευρισκομένων σχετικά με το θέμα.

Να πούμε,τέλος, ότι σε περίπτωση που κάποιος έχει ενστάσεις ή εισηγήσεις επί του θέματος, μπορεί να τις καταθέσει στο δημαρχείο εντός του τρέχοντος μήνα και θα αξιολογηθούν.

Ρεπορτάζ: Λευτέρης Ττάκκας