Παραλίμνι: Οδηγούσε μεθυσμένη και προκάλεσε τροχαίο - Οδηγείται στο δικαστήριο


Γυναίκα ηλικίας 31 ετών κάτοικος Λιοπετρίου οδηγούσε στο Παραλίμνι υπό την επήρεια αλκοόλης έχοντας τον οργανισμό της πέντε φορές περισσότερο από το επιτρεπόμενο όριο, με αποτέλεσμα να προκαλέσει ατύχημα με υλικές ζημιές.  

Όπως ανέφερε στο ΚΥΠΕ ο Στήβ Θεοδούλου, εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αμμοχώστου (ΑΔΕΑ) «λίγο πριν τις δέκα το βράδυ της Κυριακής 17 Απριλίου, μέλη του Αστυνομικού Σταθμού Παραλιμνίου ανταποκρίθηκαν σε τροχαίο ατύχημα με υλικές ζημιές στην οδό Αγίου Δημητρίου με εμπλεκόμενους οδηγούς  γυναίκα ηλικίας 31 ετών, κάτοικο Λιοπετρίου και άνδρα 34 ετών, κάτοικο Παραλιμνίου. Συγκεκριμένα ο 34χρονος είχε σταματήσει το όχημα του σε κόκκινο φως τροχαίας και η 31χρονη δεν τον αντιλήφθηκε με αποτέλεσμα να συγκρουστούν».

Σημείωσε ακόμα ότι «από προκαταρκτικό έλεγχο αλκοόλης στον οποίο υποβλήθηκε η 31χρονη διαπιστώθηκε ένδειξη 94 mg αντί 22mg δηλαδή 5 φορές πάνω από το επιτρεπόμενο όριο. Η γυναίκα οδηγήθηκε με ασφάλεια από συγγενικό της πρόσωπο σπίτι της».

Αργότερα τη Δευτέρα αναμένεται να γίνει καταχώρηση της υπόθεσης ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Αμμοχώστου στο Παραλίμνι.

Την υπόθεση διερευνά ο Αστυνομικός Σταθμός Παραλιμνίου.

Σύμφωνα με τον κ. Θεοδούλου «η Αστυνομική Διεύθυνση Αμμοχώστου στα πλαίσια εφαρμογής της σύγχρονης μεθόδου οδικής αστυνόμευσης (road policing), η οποία στοχεύει στην πρόληψη σοβαρών τροχαίων συγκρούσεων και παραβάσεων/στην πρόληψη και εξιχνίαση του εγκλήματος και της νεανικής παραβατικότητας, μεταξύ των ημερομηνιών 15-18 Απριλίου προέβη σε συντονισμένες επιχειρήσεις".

Εξήγησε ότι "κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων έγιναν συνολικά 182 καταγγελίες για διάφορες τροχαίες παραβάσεις μεταξύ των οποίων η υπέρβαση του ορίου ταχύτητας, η χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση, οδήγηση χωρίς ζώνη ασφαλείας και υπό την επήρεια αλκοόλης, και επικίνδυνη και αλόγιστη οδήγηση».