Παραλίμνι: Το μεγαλύτερο γκράφιτι της Κύπρου είναι και πάλι εδώ!



Το μεγαλύτερο γκράφιτι της Κύπρου επέστρεψε. 

Όπως αποκάλυψε το Νέα Αμμόχωστος σε σχετικό ρεπορτάζ τον περασμένο Φεβρουάριο, μερίδα ανεγκέφαλων οπαδών επέμβηκε στο γκράφιτι γράφοντας πάνω οπαδικα συνθήματα. 

Σήμερα τέσσερις μήνες μετά η Νεολαία Παραλιμνίου ανακοινώνει ότι η ζημιά αποκατασταθηκε. 

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

"Τον περασμένο Φεβρουάριο, η Νεολαία Παραλιμνίου, εξέδωσε επίσημη ανακοίνωση στην οποία με πολλή δυσαρέσκεια αναφέρθηκε εκτενώς στην απερίσκεπτη πράξη μερίδας φιλάθλων να επέμβουν βίαια στο μεγαλύτερο γκράφιτι του νησιού μας. Να υπενθυμίσουμε ότι το 2015 υλοποιήθηκε η ιδέα του μεγαλύτερου έργου γκράφιτι στην Κύπρο, μια ιδέα η οποία ολοκληρώθηκε – μεταξύ άλλων – από τη Νεολαία Παραλίμνιου.

Το εν λόγω έργο, τον περασμένο Φεβρουάριο, ήρθε αντιμέτωπο με τον αθλητικό μας πολιτισμό, και θυσιάστηκε – δυστυχώς – στον βωμό του φανατισμού, αφού μερικοί επιτήδειοι ανέγραψαν επάνω του διάφορα συνθήματα, με αποτέλεσμα την καταστροφή ενός μεγάλου μέρους του πολύχρωμου αριστουργήματος.

Σήμερα, η Νεολαία Παραλιμνίου, σας ανακοινώνει ότι το γνωστό σε όλους μας «The Longest Journey» επέστρεψε! Το μακρύτερο και πολυαγαπημένο ταξίδι της Νεολαίας, συστήνεται ως πιο ανανεωμένο, φωτεινό, σε ένα καινούργιο σχέδιο, με εικόνες που χαρακτηρίζουν τόσο την επαρχία μας, όσο και το έργο της Νεολαίας! Αυτό το πανέμορφο αριστούργημα, κοσμεί και πάλι περήφανα «την είσοδο» του Δήμου Παραλιμνίου.

Φυσικά το κάθε καινούργιο στοιχείο, έρχεται για να μας ταξιδέψει στον μαγικό κόσμων τούτου του Συμβουλίου!

Στο γκράφιτι απεικονίζεται η κινηματογραφική ταινία, μιας και το Protaras Summer Film Festival αποτελεί αναμφίβολα σήμα κατατεθέν της Νεολαίας Παραλιμνίου. Απ’την άλλη η πανσέληνος, μας θυμίζει τη τελευταία πανσέληνο του καλοκαιριού, η οποία μας φέρνει τα τελευταία χρόνια πιο κοντά στο μελωδικό Moonwalk. Ενώ η θαλάσσια ρακέτα κοσμεί το έργο, λόγω του πρωτόγνωρου για την περιοχή δεδομένα Ayia Triada Beach Tennis Tournament.

Εν τελεί, μέσα από το γκράφιτι, η Νεολαία θέλει να στείλει το δικό της κοινωνικό μήνυμα! Στόχος αποτελεί η υπενθύμιση του κόσμου για το ότι η πλαστική σακούλα και μπουκάλα, το καλαμάκι αλλά κι οποιοδήποτε άλλο άχρηστο στοιχείο, οφείλουμε να το κρατάμε μακριά από τις ακτές και θάλασσες μας. Είναι οφειλή μας να διατηρούμε τις παραλίες μας καθαρές, και η συμπερίληψη αυτής της υπενθύμισης, ήταν καθήκον μας!

Όλα τα παραπάνω στοιχεία – μεταξύ άλλων φυσικά – , είναι άρρηκτα συνδεδεμένα με την ταυτότητα και την πορεία της Νεολαίας Παραλιμνίου.

Η Νεολαία Παραλιμνίου, είχε υποσχεθεί ότι το έργο θα επιδιορθωνόταν, για να συνεχίσει να επιτελεί το σκοπό του… το θερμό καλωσόρισμα στον Δήμο μας! Έτσι, σήμερα, σύσσωμα τα μέλη της Νεολαίας, βρίσκονται στην ευχάριστη θέση να σας «παραδώσουν» το «The Longest Journey», ελπίζοντας ότι αυτή την φορά θα έχει μακρύ δρόμο ζωής, παραμένοντας μακριά από ανούσιες κι απερίσκεπτες πράξεις…

Κλείνοντας, ευχαριστούμε θερμά τον γνωστό καλλιτέχνη Paparazzi για την φιλοτέχνηση του έργου. Η συμβολή του, είναι ανεκτίμητης αξίας.

Φωτογραφία: Κυριάκος Χατζηιορδάνης

Γραφείο Τύπου
Νεολαία Παραλιμνίου"