Παραλίμνι: Κατέστρεψαν το μεγαλύτερο γκράφιτι της Κύπρου (photos)


Είναι το μεγαλύτερο γκράφιτι στην Κύπρο, το επονομαζόμενο «πιο μακρύ ταξίδι, The Longest Journey», και κάποιοι...αποφάσιασαν να το καταστρέψουν για να κάνουν τον χαβαλέ τους και να ικανοποίησουν τα...οπαδικά τους ένστικτα!

Συγκεκριμένα, όπως μπορείτε να δείτε και στις φωτογραφίες του neAmmochostos στο κάτω μέρος, επιτήδειοι έγραψαν πάνω στο γκράφιτι που βλέπουμε στον μεγάλο τοίχο που βρίσκεται στην δεξιά πλευρά του δρόμου πηγαίνοντας από Αγία Νάπα προς Παραλίμνι, καταστρέφοντας έτσι το πρώτο κομμάτι του γκράφιτι, που φιλοτέχνησε ο καλλιτέχνης Αχιλλέας Μιχαηλίδης, άλλως  "Paparazzi"  το 2015, μετά από ιδέα της νεολαίας Παραλιμνίου!

Η απαράδεκτη αυτή ενέργεια  των ανεγκέφαλων, προκάλεσε την οργή των ανθρώπων της Νεολαίας Παραλίμνιου, αφού πρόκειται για ένα σπουδαίο έργο, το οποίο όταν πραγματοποιήθηκε πριν από τέσσερα περίπου χρόνια, είχε γίνει θέμα σε όλα τα παγκύπρια μέσα.

Το νόημα του γκράφιτι:

Το νόημα του γκραφίτι, όπως εξήγησε ο τότε πρόεδρος της Νεολαίας (2015), Χρήστος Φαρκωνή,  είναι ακριβώς η πρώτη εικόνα που αποκομίζει ο επισκέπτης μπαίνοντας στο Παραλίμνι και το καλωσόρισμα που δέχεται από το Δήμο. 

Το έργο έχει τρία βασικά χαρακτηριστικά του Παραλιμνίου, δηλαδή τον παραδοσιακό ανεμόμυλο, το Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Γεωργίου και τον ήλιο που βρίσκεται στην αρχή του γκραφίτι και συμβολίζει την πρώτη ανατολή του ήλιου στην Ευρώπη, η οποία γίνεται στο Κάβο Γκρέκο».

Δείτε τις εικόνες του Ν.Α




neAmmochostos