Παραλίμνι: Έντονο ενδιαφέρον του Λιβάνου για την περιοχή

 



Όλο και πιο στενές γίνονται οι σχέσεις της επαρχίας Αμμοχώστου με τους παράγοντες του Λιβάνου, οι οποίοι έχουν αυξήσει έντονα το ενδιαφέρον τοθς για τουρισμό στην περιοχή. 

Ο κ. Χρυσόστομος Φλουρέντζου, Δημοτικός Σύμβουλος της επαρχίας Αμμοχώστου, σε ανακοίνωσή του τονίζει:

"Η μεγάλη προσπάθεια προώθησης του τουριστικού μας προϊόντος και η διαφήμιση των μελλοντικών επενδύσεων στο Δήμο Παραλιμνίου και συγκεκριμένα στον Πρωταρά έχουν ήδη αρχίσει να αποδίδουν καρπούς απο την περσινή μας συνάντηση. 

Οι σχέσεις μας με τους τουριστικούς παράγοντες του Λιβάνου είναι πλέον πολύ πιο στενές και το ενδιαφέρον για επίσκεψη τους στον Πρωταρά αυξάνεται συνεχώς. Νιώθουν ότι είναι περισσότερο από καλοδεχούμενοι σε μια τόσο γειτονική χώρα με την οποία δεν είχαν αναπτύξει σχέσεις εδώ και πολλά χρόνια.


Στο σημερινό μας workshop-συνάντηση έχουμε προωθήσει:


• Όλες τις εκδηλώσεις του Δήμου μας, Παραλιμνίου-Πρωταρά , τονίζοντας οτι η τουριστική μας περίοδος δεν περιορίζεται μόνο στους 3 καλοκαιρινούς μήνες


•Έχουμε αναδείξει όλες τις βραβευμένες παραλίες μας με φωτογραφικό υλικό, τις προσβάσεις για τα ΑΜΕΑ και εγκαταστάσεις που μπορούν να απολαύσουν σε αυτές.


•Τονίσαμε οτι η Κύπρος και ειδικότερα ο Δήμος είναι απο τους ασφαλέστερους προορισμούς σε ολόκληρη την Ευρώπη.


•Προωθήσαμε και δώσαμε πληροφορίες στα αναπτυξιακά και πολεοδομικά έργα που θα γίνουν τονίζοντας των μεγαλεπήβολο έργο εκατομυρίων, της Μαρίνας Παραλιμνίου.


•Τους δείξαμε πόσες επιλογές υπάρχουν μεταξύ των venue τους Δήμου μας και των ξενοδοχείων μας για να γίνει ο ονειρικός τους πολιτικός γάμος πραγματικότητα.


•Παρουσίασαμε σε συνεργασία με την Αγία Νάπα, Ayia Napa-Protaras, Heaven vs Paradise με πολύ όμορφο κινηματογραφικό υλικό.


•Τους έχουμε ενημερώσει λεπτομερώς για όλες μας  τις φυσικές ομορφιές, εκκλησίες, αξιοθέατα και παραδοσιακή κληρονομιά και ότι όλα βρίσκονται σε πολύ κοντινή απόσταση για να τα επισκεφθούν, από το κέντρο Παραλιμνίου, μέχρι τον Κάππαρη και τον Κώννο.


•Έχουμε ανταλλάξει πληροφορίες με δεκάδες τουριστικά γραφεία του Λιβάνου με τα οποία θα έχουμε συνεχή επαφή.


•Επιπλέον έχουν κατανοήσει ότι ο Πρωταράς μπορεί να ικανοποιήσει κάθε διαφορετικό είδος τουρισμού όπως είναι ο καταδυτικός τομέας τουρισμού, οι λάτρεις της φύσης, της φυσικής άθλησης όπως και πάρα πολλά άλλα.


Οι γείτονες και πλέον φίλοι Λιβανέζοι γνωρίζουν ότι πλέον μπορούν να θεωρούν την Κύπρο και συγκεκριμένα την επαρχία Αμμοχώστου, το δεύτερο τους σπίτι.  


Είναι γεγονός ότι συνεργασία μας και οι φιλικές μας σχέσεις θα κρατήσουν για πολλά χρόνια ακόμα."