Παραλίμνι: Δύο συστήματα sea track για άτομα με κινητικά προβλήματα σε παραλίες

Δύο συστήματα sea track στις παραλίες Αγίας Τριάδας και Λούμα τοποθετεί φέτος ο Δήμος Παραλιμνίου, με στόχο να απολαμβάνουν τη θάλασσα και άτομα με κινητικές αναπηρίες.
 
Σε δηλώσεις του, ο Δήμαρχος Παραλιμνίου Θεόδωρος Πυρίλλης ανέφερε ότι «ο Δήμος προχωρεί στην εγκατάσταση άλλων δύο συστημάτων sea track, τα οποία είναι συστήματα που μπορούν να μεταφέρουν στη θάλασσα άτομα με κινητικές αναπηρίες. Στόχος είναι να δοθεί η ευκαιρία σε αυτούς τους ανθρώπους να απολαύσουν, όπως όλος ο υπόλοιπος κόσμος, τη θάλασσα».
 
Εξήγησε ότι πρόκειται «για την εφαρμογή ενός ευρωπαϊκού συστήματος που έχει πετύχει ο Δήμος Παραλιμνίου σε συνεργασία με την `Ενωση Παραπληγικών Κύπρου και τον Δήμο Ερμούπολης της Σύρου. Αναμένεται ότι φέτος θα τοποθετηθούν δύο τέτοια συστήματα, ένα στη παραλία της Αγίας Τριάδας και το δεύτερο στη παραλία Λούμα, δηλαδή στη περιοχή όπου βρίσκεται το εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου στο αλιευτικό καταφύγιο», σημείωσε.
 
Πρόσθεσε πως «τον επόμενο χρόνο θα τοποθετηθούν τρία συστήματα sea track σε αντίστοιχες παραλίες». Είπε ότι το πρώτο σύστημα τοποθετήθηκε πριν από πέντε χρόνια στη παραλία Βρύση και λειτουργεί πολύ καλά και σημείωσε πως «τέτοιες ενέργειες ολοκληρώνουν το  τουριστικό προϊόν του τόπου μας».
 
Σύμφωνα με τον κ. Πυρίλλη, «τα συστήματα αυτά δίνουν την ευκαιρία να απολαμβάνουν τη θάλασσα όχι μόνο Κύπριοι που έχουν κινητικά προβλήματα, αλλά αποτελούν πόλο έλξης και για μερίδα ανθρώπων από ευρωπαϊκές χώρες που θέλουν να κάνουν τις διακοπές τους σε χώρους που έχουν διευκολύνσεις για άτομα με αναπηρίες».