Παραλίμνι: Χάρισε δύο τόνους πατάτες στο ΚΕΠΑ

kepa1Στην Κύπρο του 2014 εκατοντάδες συμπολίτες μας βιώνουν τον εφιάλτη της φτώχειας. Παιδιά και οικογένειες και άτομα από διάφορες ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού χρειάζονται βοήθεια.

premierPREMIER FUTSAL: Τα καλύτερα γήπεδα φούτσαλ στην Επαρχία Αμμοχώστου, με τις καλύτερες προσφορές! 

Ο Χρήστος Χριστοφή από το Δασάκι της Άχνας θέλησε να χαρίσει δύο τόνους πατάτες από την παραγωγή της εταιρείας Sorrano Fresh. Ως ακροατής της εκπομπής «η Κύπρος σήμερα» του Super Spor FM επικοινώνησε με τον σταθμό και τον έφερε σε επαφή με το ΚΕΠΑ (Κέντρο Προσφοράς και Αγάπης) Άγιος Χριστόφορος στο Παραλίμνι.

Ο αντιπρόεδρος του ΚΕΠΑ Δημήτρης Παπαευέλθοντος δήλωσε ικανοποιημένος και χαρούμενος με αυτή την προσφορά, εφόσον πολλοί συνάνθρωποι μας θα έχουν την ευκαιρία να επωφεληθούν από την πράξη αυτή. Επιπλέον, ένιωσε ανακουφισμένος, εφόσον ο κ. Χρήστος φρόντισε να συσκευάσει τις πατάτες σε σακούλες των 20 κιλών για να διευκολύνει την προσφορά τους σε οικογένειες.

ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΑΓΑΠΗΣ. Το ΚΕΠΑ μαζί με άλλα κοινωφελή ιδρύματα, είναι η παρηγοριά των άπορων οικογενειών στην επαρχία Αμμοχώστου. Λειτουργεί στο Παραλίμνι από το 1998 αθόρυβα σαν κοινωνικό παντοπωλείο και εξυπηρετεί τους κατοίκους της περιοχής Αμμοχώστου και όχι μόνο. Πρόκειται για ένα Φιλανθρωπικό Ίδρυμα εγγεγραμμένο στην Κυπριακή Δημοκρατία, το οποίο ιδρύθηκε το 1996 από τον μακαριστό πατέρα Ευέλθοντα Χαραλάμπους. Στεγάζεται σε ιδιόκτητο κτίριο το οποίο φιλοξενεί Σχολή Παιδιών με ειδικές Ανάγκες, ενώ ταυτόχρονα λειτουργεί πρότυπη Στέγη Ηλικιωμένων σε διπλανό κτίριο. Στη Στέγη Ηλικιωμένων, οι ένοικοι περνούν ευχάριστα αλλά και εποικοδομητικά, το στάδιο το δύσκολο της τρίτης ηλικίας. Μέχρι σήμερα έχουν εξυπηρετηθεί από το άρτια καταρτισμένο προσωπικό της ΣΤΕΓΗΣ, και υπό την επίβλεψη των αρμοδίων Υπηρεσιών του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, περισσότερα από 160 πρόσωπα.

ΠΑΡΗΓΟΡΙΑ. Από το 1998, κάθε χρόνο το ΚΕΠΑ προσφέρει 15000 μερίδες ζεστού φαγητού με το πρόγραμμα της Κατ΄ Οίκον Διανομής Ζεστού Φαγητού. Ταυτόχρονα σε συνεννόηση με το Επαρχιακό Γραφείο Ευημερίας Αμμοχώστου, το ΚΕΠΑ προσφέρει το καλάθι αγάπης το οποίο περιλαμβάνει τα απαραίτητα τρόφιμα για μια οικογένεια. Το 2010 το ΚΕΠΑ πρόσφερε 600 Καλάθια Αγάπης, τη χρονιά 2011 μοίρασε 850 Καλάθια Αγάπης και για την χρονιά 2012 προσφέρθηκαν περισσότερα από 1300 Καλάθια Αγάπης. Επίσης από τον Ιανουάριο του 2013 το ΚΕΠΑ συμβάλλει στα προγεύματα των απόρων μαθητών του Γυμνασίου Παραλιμνίου. Αυτή τη στιγμή, το φιλανθρωπικό ίδρυμα «Άγιος Χριστόφορος» παρέχει καθημερινά περί τα 90 φιλανθρωπικά γεύματα και 150 ως 200 οικογένειες εξαρτούν την επιβίωσή τους μέσω πακέτων αγάπης με τρόφιμα.

 

ΠΗΓΗ:alithiaonline.com