Παραλίμνι: Βαριά "καμπάνα" σε δύο άτομα που προκαλούσαν οχλαγωγία


Το Επαρχιακό Δικαστήριο Αμμοχώστου επέβαλε χθες Δευτέρα 9 Μαϊου πρόστιμο ύψους 1640 ευρώ σε τουρίστα ηλικίας 32 ετών, αφού τον βρήκε ένοχο για διάφορα αδικήματα, περιλαμβανομένης της μέθης, της διασάλευση της ειρήνης και της κακόβουλης βλάβης, ενώ του επιβλήθηκε χρηματικό πρόστιμο ύψους 500 ευρώ για το αδίκημα της προμήθειας κάνναβης.    

Το Δικαστήριο επέβαλε επίσης χρηματικό πρόστιμο ύψους 800 ευρώ σε τουρίστα ηλικίας 38 ετών αφού τον βρήκε ένοχο σε αδικήματα που αφορούν μέθη, ανησυχία και διασάλευση της ειρήνης.

Όπως ανέφερε στο ΚΥΠΕ ο Στηβ Θεοδούλου, εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αμμοχώστου, ο 32χρονος εντοπίστηκε μεθυσμένος την Παρασκευή από μέλη του Αστυνομικού Σταθμού Παραλιμνίου και του ΟΠΕ Αμμόχωστου στην υποδοχή ξενοδοχείου στον Πρωταρά και φέρεται να προκαλούσε ανησυχία και να εξύβριζε άλλα πρόσωπα ενώ προκάλεσε ζημιά στην είσοδο του ξενοδοχείου.

Οι αστυνομικοί κάλεσαν ασθενοφόρο αφού ο 32χρονος αιμορραγούσε από το πόδι. Στη θέα των αστυνομικών, άρχισε να τους βρίζει και να τους απειλεί ενώ συνελήφθη και μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου για περίθαλψη του τραύματος του. «Σε σωματική έρευνα εντοπίστηκε στην κατοχή του μικρή ποσότητα ρητίνης κάνναβης και επανασυνελήφθη για την κατοχή ελεγχόμενου φαρμάκου τάξεως Β» πρόσθεσε ο κ. Θεοδούλου.

Σήμερα ο 32χρονος οδηγήθηκε ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Αμμοχώστου και εκτός από το χρηματικό πρόστιμο όρισε την 15η Ιουνίου ως ημερομηνία για έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας για δύο υποθέσεις που καταχωρήθηκαν εναντίον του μία από τον Αστυνομικό Σταθμό Παραλιμνίου και μία από το Επαρχιακό Κλιμάκιο Αμμοχώστου της ΥΚΑΝ.

Όσον αφορά την περίπτωση του 38χρονου τουρίστα ο κ. Θεοδούλου είπε πως εντοπίστηκε το Σάββατο μεθυσμένος από μέλη του Αστυνομικού Σταθμού Παραλιμνίου σε ξενοδοχείο στον Πρωταρά. Συνελήφθη για αυτόφωρα αδικήματα και στην συνέχεια μεταφέρθηκε στο Γενικό νοσοκομείο Αμμοχώστου στο Παραλίμνι για περίθαλψη. Ο 38χρονος οδηγήθηκε τη Δευτέρα ενώπιον του Δικαστηρίου το οποίο του επέβαλε χρηματικό πρόστιμο ύψους 800 ευρώ.