Παραλίμνι: Ξανά στο Δικαστήριο η 19χρονη για τα περί βιασμού


Ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Αμμοχώστου οδηγείται εκ νέου η 19χρονη ύποπτη από τη Βρετανία, η οποία υπέβαλε ψευδή καταγγελία ότι έπεσε θύμα βιασμού από 12 Ισραηλινούς σε δωμάτιο ξενοδοχείου όπου διέμενε στην Αγία Νάπα, στις 17 Ιουλίου 2019.

Αφού κατά την προηγούμενη δικάσιμο ο συνήγορος υπεράσπισης της 19χρονης Ανδρέας Πιττάτζιης αποσύρθηκε από την υπόθεση, λόγω σοβαρής διαφωνίας που είχε με την πελάτισσα του ως προς τον τρόπο χειρισμού της υπόθεσης, σήμερα η νεαρή αναμένεται να απαντήσει στην κατηγορία της δημόσιας βλάβης που αντιμετωπίζει, ωστόσο δεν αποκλείεται να ζητηθεί περαιτέρω αναβολή.

Το συγκεκριμένο αδίκημα επισύρει μέγιστη ποινή φυλάκισης μέχρι και ένα χρόνο ή χρηματικό πρόστιμο που μπορεί να ανέλθει στα 1.700 ευρώ.

Παράλληλα, όπως είχε αναφέρει και στην προηγούμενη δικάσιμο η 19χρονη, αναμένεται να παρουσιαστεί με νέο συνήγορο υπεράσπισης.

Ξεπέρασε τις 20 χιλιάδες στερλίνες η προσφορά για τη νεαρή

Tην ίδια ώρα, ποσό που φθάνει τις 22 χιλιάδες ευρώ, μαζεύτηκε από πολίτες, οι οποίοι στηρίζουν την 19χρονη, μετά το άνοιγμα διαδικτυακής σελίδας από τους γονείς της, έτσι ώστε να μπορέσει να εκπροσωπηθεί από μια δυνατή ομάδα νομικών ενώπιον Δικαστηρίου.

Μεταξύ των δωρητών και μια Ισραηλινή η οποία προσέφερε το ποσό των επτάμισή χιλιάδων στερλινών στην οικογένεια της 19χρονης για τα δικαστικά έξοδα της.

Συνολικά από την σελίδα συγκέντρωσης χρημάτων που δημιούργησε η οικογένεια, μαζεύτηκαν μέχρι στιγμής 22,395 στερλίνες από 15 χιλιάδες δωρητές.

Υπενθυμίζεται ότι, για την υπόθεση είχαν συλληφθεί μετά την καταγγελία της 19χρονης δώδεκα νεαροί από το Ισραήλ, οι οποίοι αφέθηκαν τελικά ελεύθεροι, όταν νεαρή ομολόγησε ότι προέβη σε ψευδή καταγγελία ως εκδίκηση γιατί την βιντεογραφούσαν κατά τη διάρκεια των ερωτικών της περιπτύξεων.