Παραλίμνι: 20 μαθητές ενώπιον Δικαιοσύνης για έκτροπα


Συνεχίζονται εντατικά οι έρευνες του ΤΑΕ Αμμοχώστου σχετικά με τα έκτροπα που σημειώθηκαν στο Λύκειο Παραλιμνίου. Τελειόφοιτοι και μαθητές της Β Λυκείου φέρονται να παραδέχθηκαν εμπλοκή. 

Ωστόσο, σύμφωνα με την εφημερίδα "Φιλελεύθερος", οι έρευνες συνεχίζονται καθώς οι ανακριτές πιστεύουν ότι απομένει ένας μικρός αριθμός μαθητών που μετείχαν στα έκτροπα και οι οποίοι ακόμη δεν εντοπίστηκαν. Η ίδια πηγή υπενθύμισε ότι από την πρώτη κιόλας μέρα των ερευνών της Αστυνομίας, δηλαδή από τις 15 Σεπτεμβρίου, είχε σχηματιστεί ένας προκαταρκτικός κατάλογος από τους ανακριτές από 25 περίπου μαθητές που φαίνεται να συμμετείχαν με κάποιο τρόπο ενεργά στα όσα διαδραματίστηκαν στο Λύκειο Παραλιμνίου.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, η ίδια πηγή που μίλησε στον «Φ» επισήμανε ταυτόχρονα πως οι προσπάθειες της Αστυνομίας συνάντησαν δυσκολίες και δεν ήταν καθόλου εύκολο να εντοπιστούν οι 20 μαθητές που παραδέχθηκαν συμμετοχή στα έκτροπα. Καθώς, ανέφερε χαρακτηριστικά, «δεν συνεργάστηκαν και δεν υποβοήθησαν το αστυνομικό έργο». 

Αξίζει να αναφερθεί πως έχουν ήδη δοθεί οδηγίες στην Αστυνομική Διεύθυνση Αμμοχώστου να προχωρήσει στην παραπομπή των 20 μαθητών ενώπιον της Δικαιοσύνης, καθώς και όσων άλλων δυνατόν να στοιχειοθετηθεί υπόθεση εναντίον τους στη συνέχεια. Σημειώνεται ότι οι κατηγορούμενοι μαθητές αντιμετωπίζουν την κατηγορία της κακοποίησης ζώων, που επισύρει ποινή μέχρι 12 μήνες φυλάκιση ή €1.700 πρόστιμο ή συνδυασμό των δυο ποινών. Επίσης, θα κατηγορηθούν για παράνομη κατοχή και χρήση εκρηκτικών υλών/ καπνογόνων και βεγγαλικών, διάρρηξη κτηνοτροφικού υποστατικού και κλοπή πουλερικών, περιστεριών και κουνελιών, καθώς και για αναγραφή υβριστικών συνθημάτων. 

Όσοι μαθητές θα βρεθούν ένοχοι στην υπόθεση, θα υποστούν και πειθαρχικές κυρώσεις από το υπουργείο Παιδείας.