Όχι σε νέα μέτρα προς το παρόν – Εβδομαδιαία παρακολούθηση και αξιολόγηση δεδομένων (Φωτογραφίες)

Σύσκεψη με τα μέλη της Συμβουλευτικής Επιστημονικής Επιτροπής είχε το μεσημέρι της Δευτέρας, ο Υπουργός Υγείας, Μιχάλης Χατζηπαντέλα, όπου τέθηκαν επί τάπητος τα επόμενα βήματα για τη διαχείριση της πανδημίας.

Πριν από λίγο ανακοινώθηκε ότι το Υπουργείο Υγείας και οι επιδημιολόγοι θα παρακολουθούν εβδομαδιαία πλέον την επιδημιολογική κατάσταση της Κύπρου και αναλόγως θα αξιολογούνται τα δεδομένα.

Πάντως, προς το παρόν δεν κρίνεται αναγκαία η λήψη νέων μέτρων.

Θα γίνει προσπάθεια να εντατικοποιηθούν οι εμβολιασμοί στη Λάρνακα, η οποία είναι η επαρχία με το χαμηλότερο ποσοστό εμβολιασμών.

Παράλληλα θα γίνουν προσπάθειες για ενίσχυση των εμβολιασμών σε στρατόπεδα.

Επίσης, τονίστηκε ότι είναι πολύ πρόωρο να δοθεί το μήνυμα ότι βγαίνουμε από την πανδημία.

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα, το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε την πρόταση του Υπ. Υγείας,  Μιχάλη Χατζηπαντέλα, αναφορικά με τη χορήγηση ενισχυτικής δόσης του εμβολίου κατά της COVID-19 στα άτομα ηλικίας 18 ετών και άνω, νοουμένου ότι έχει παρέλθει απαραίτητα χρονικό διάστημα έξι μηνών από την ολοκλήρωση του εμβολιαστικούς τους σχήματος (από τη χορήγηση 2ης δόσης των εμβολίων Pfizer/BioNTech, AstraZeneca και Moderna ή από τη χορήγηση του μονοδοσικού εμβολίου της Johnson&Johnson).