Οργανώνουν και νέα παραλία στα Βαρώσια οι Τούρκοι – Απτόητοι με τους σχεδιασμούς τους

Βήμα-βήμα οι κατοχικές αρχές συνεχίζουν τον σχεδιασμό τους για άνοιγμα των Βαρωσίων, παρά την διεθνή καταδίκη.

Ο φωτογραφικός φακός καταγράφει το τελευταίο τους... έργο. Ψάθινες ομπρέλες ξεφύτρωσαν στην παραλία μπροστά από το ξενοδοχείο Serenessima επί της λεωφόρου Κένεντυ. Απόδειξη ότι επιχειρείται να καταστεί οργανωμένη και αυτή η παραλία, η τρίτη στη σειρά που ανοίγουν.

«Οι κατοχικές δυνάμεις ανοίγουν ακόμη μια παραλία στην περίκλειστη πόλη μας, μια παραλία που είναι η συνέχεια της χρυσής ακτής, είναι στην περιοχή που έκανε το περιβόητο πικνίκ ο Ερντογάν τον Οκτώβριο του 2020 και απ`ότι φαίνεται είναι μια απόσταση γύρω στα 500 μέτρα που έχουν στηθεί ομπρέλες και σύντομα κρεβατάκια», δήλωσε το μέλος ομάδας Πρωτοβουλίας "Αμμόχωστος η Πόλη μας", Παύλος Ιακώβου» .

Πληροφορίες αναφέρουν ότι είναι θέμα ελάχιστων ημερών η ολοκλήρωση των προετοιμασιών για χρήση της παραλίας, ενώ για σκοπούς ...κάλυψης αναγκών αναμένεται να κατασκευαστούν ντουζιέρες και τουαλέτες.

Οι εργασίες φαίνεται να έχουν επιταχυνθεί τις τελευταίες δύο εβδομάδες, ενόσω οι συζητήσεις για άνοιγμα των οδοφραγμάτων είχαν μπει στα βαθιά και υπήρχε ξεκάθαρος ορίζοντας κατάληξης σε συμφωνία.

«Από τα όσα πληροφορούμαστε, αυτή τη στιγμή φωταγωγείται αρκετό μέρος της πόλης, μπαίνουν σωλήνες ύδρευσης της πόλης και επίσης ο κατοχικός στρατός χρησιμοποιεί άλλη δίοδο για να πάει στα ξενοδοχεία./3,07 "Αντί να περνά από τη λεωφόρο Ήρας και την οδό Δημοκρατίας για να πάει στη Λεωφόρο Κένεντυ, τώρα χρησιμοποιεί τη λεωφόρο Ευαγόρου και καταλήγουν προς το σωματείο της Ανόρθωσης και μετά από το σχολείο της Χρυσής Ακτής καταλήγουν στη λεωφόρο Κένεντυ», ανέφερε ο κ. Ιακώβου.

Οι εργασίες αναμένεται να κορυφωθούν μέχρι τον Ιούλιο, και την παράνομη επίσκεψη Ερντογάν για τα πανηγύρια της ντροπής.

Με το αυριανό άνοιγμα των οδοφραγμάτων, Βαρωσιώτες ετοιμάζονται για μετάβαση στην περίκλειστη πόλη για να διαπιστώσουν ιδιοις όμμασι τις τουρκικές παρανομίες και να αναλάβουν δράση.